Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Сім страховиків попросили анулювати їхні ліцензії – Рожкова

Сім страхових компаній подали заяви про анулювання ліцензій через нездатність виконати норматив платоспроможності. Про це заявила перша заступниця Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова, передає пресслужба НБУ.

«Процес консолідації страхового ринку триває. Сім страхових компаній вирішили не чекати «з моря погоди» й добровільно подали заяви про анулювання ліцензій. НБУ при розгляді заяв, перевірить виконання зобов'язань перед клієнтами. Частка цих компаній на ринку в преміях становить 7%, у виплатах – близько нуля. Після їх виходу сектор «просяде» у цифрах, але це точно не позначиться на його утриманні», – повідомила Рожкова.

За її словами, НБУ не буде відкладати виконання нормативу платоспроможності й достатності капіталу на рівні 100%, який набрав чинності з 30 червня, оскільки карантин не вплинув на показник платоспроможності страховиків.

«Сьогодні не всі компанії готові до цього. На жаль, 34 компанії так і не досягли значення нормативу 60%, не кажучи про 100%. У червні всім, хто знаходиться в зоні ризику, були направлені відповідні вимоги. Частина компаній запевнила, що вийде на необхідний рівень, частина – не відреагувала», – зазначила Рожкова.

З 1 липня НБУ прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг, в тому числі страхових компаній.

У травні НБУ почав вводити нові вимоги до мінімального розміру капіталу страховиків. Для компаній, які займаються страхуванням життя, мінімальний розмір капіталу встановлять на рівні 32 млн грн, для тих, хто займається іншими видами страхування – 48 млн грн.