Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Фахівці назвали ТОП-5 трендів ринку автострахування

За даними МТСБУ, кількість укладених електронних договорів автоцивілки в першому півріччі 2020 року склала понад 1 300 000 штук, що на 224% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. А це вже понад 30% від усіх полісів цього виду страхування, що реалізуються в країні.

Що спонукає українців до нового способу страхування та чи все так райдужно? ЗМІ зібрали основні тренди діджиталізації автострахування.

1. Електронний поліс - це не завжди онлайн.

З 1 300 000 електронних полісів максимум 400 000 оформлено в онлайні.

В основному електронний поліс реалізується по-старому: у відділенні страхової або через агентську мережу. Виходить, що максимум 30% від обсягу електронних полісів реалізуються через онлайн-канали: мобільні додатки (наприклад, додатки банків і мережі заправок), монобрендові онлайн-магазини страхових компаній, страхові агрегатори та маркетплейси. Це також підтверджують дані МТСБУ за перше півріччя 2020 року. Перші дві компанії в списку за кількістю електронних полісів слабо представлені в онлайн-продажах.

2. Діджіталізація страхування відстає від розвитку e-commerce і ось чому:

По-перше, це застаріла законодавча база. Закон про страхування датується 1996 роком, багато його положень безнадійно залишилися в минулому тисячолітті. Активний розвиток е-поліса ОСЦПВ, а згодом і всього ринку онлайн-страхування, багато в чому відбувається завдяки зусиллям і зацікавленості МТСБУ. Фактично, об'єднання страховиків стимулює переходити на електронний поліс для спрощення обліку та гарантій дійсності поліса для споживачів.

По-друге, страхові компанії, проводячи внутрішню трансформацію процесів випуску та обліку договорів в сторону впровадження е-полісів, залишають трансформацію підходу до гнучкого ціноутворення й онлайн-продажу на потім. Виходить, що поліс електронний, але його продаж, по-старому — у відділенні або через агента.

По-третє, страховики стикаються з внутрішньою конкуренцією між розвиненою, усталеною агентською мережею і новим напрямком онлайн-продажів, який при досягненні певних обсягів гарантує меншу вартість залучення клієнта.

3. Зниження технічного порогу входу на ринок підвищує рівень проникнення електронної автоцивілки.

Пропозицію купити поліс онлайн можна побачити у своєму мобільному банкінгу, додатку вашої мережі заправок або на сайті з продажу автозапчастин. Такі додатки надають невеликий вибір страхових програм, опцій і перелік компаній, ставлячи головним критерієм вибору для партнерства розмір комісійної винагороди за продаж поліса, підштовхуючи користувача до покупки поліса без можливості порівняння і вибору. При такому підході вибір і покупка поліса більше схожа на апсел або крос-сел до основного продукту. При цьому зростання кількості пропозицій електронного поліса це дуже корисний тренд, який дозволяє зробити перший, але найважливіший крок — змінити парадигму страхового ринку з обов'язкового спілкування зі страховими агентами на покупку страхового поліса онлайн.

4. Зростання активності маркетплейсів і зростання фінансової інклюзії.

Органічність співпраці страхової компанії з маркетплейсом в напрямку розвитку онлайн-продажів очевидна. У такому партнерстві можна спостерігати розподіл відповідальності й акцент зусиль кожної зі сторін на свої сильні компетенції. На прикладі партнерства hotline.finance зі страховими компаніями, страховики розробляють і впроваджують в продуктову лінійку конкурентні та універсальні страхові продукти, налаштовують і відточують процес врегулювання згідно з новими трендами — ​​з мінімальною кількістю паперової тяганини, а в деяких випадках і зовсім у віддаленому режимі через кабінети користувачів або сучасні кол-центри. А маркетплейс привертає трафік і просуває страхові продукти, використовуючи кращі практики e-commerce в ритейлі.

5. Онлайн-купівля страховки — економія часу і грошей споживачів завдяки зниженню витрат на залучення клієнта.

Згідно з Google Україна, станом на липень 2020 року, понад 70% пошукових запитів припадає на мобільний трафік. Паралельно зростає кількість запитів на покупку автоцивілки онлайн. У країнах ЄС фінансові маркетплейси — основне джерело нових продажів для страхових компаній. По суті, на перше місце виходить не сам факт наявності діджитал-продуктів, а вміння залучити і довести до конверсії зацікавленого користувача.