Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Готується запуск другого і третього рівнів пенсійної системи

Законопроєкт про другий рівень пенсійної системи вже зареєстрований у Верховній Раді, а про третій - буде поданий до кінця року.

Про це повідомив глава НКЦБФР Тимур Хромаєв в інтерв'ю FinClub.

«У нас є законопроєкт про другий рівень пенсійної системи, до кінця року ми запропонуємо законопроєкт про інститути спільного інвестування (ІСІ), який буде включати в себе третій рівень пенсійної системи і підвищення якості функціонування компаній з управління активами», - сказав він.

При цьому основною проблемою при проведенні пенсійної реформи Тимур Хромаєв вважає недовіру інвесторів і вкладників до тих, хто управляє коштами.

«Тому нам не потрібно вигадувати велосипед, а потрібно привести наше законодавство у відповідність до вимог до ІСІ, які є в усьому світі. Недовіра з'являється саме там, де низький рівень надання послуг», - вважає голова комісії.

Нестачі в інструментах для інвестування коштів Тимур Хромаєв не бачить.

«Ми зараз знаходимося в точці прийняття рішення, куди нам вкладати гроші, яких у нас немає, адже ми поки не розуміємо, скільки у нас буде пенсійних відрахувань. Після прийняття законів про другий і третій рівні пенсійної системи грошей автоматично більше в 10 раз не стане», - говорить чиновник.

Він стверджує, що кількість інструментів, які є в Україні, відповідає обсягу грошових коштів, якими зараз оперують учасники ринку.

«Зараз керуючим активами доступні ОВДП, невеликий обсяг акцій, муніципальних і корпоративних облігацій. І це повністю відповідає поточному обсягу інвестиційних коштів в Україні», - пояснив він.

Парламент 19 червня прийняв в цілому законопроект № 2284, який істотно розширює кількість інвестиційних інструментів, доступних в Україні.

«Інструменти з'являються тоді, коли учасники ринку створюють їх. Емітентам потрібно провести роботу і випустити акції або облігації. Робота зі створення інструментів дуже копітка. З моменту прийняття закону і до його реалізації може пройти кілька років », - вважає Тимур Хромаєв.