Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Лікарські помилки в Україні - як захиститися?

Українські лікарі помиляються на кожному десятому пацієнті. Не тому що вони — погані. Просто специфіка їхньої роботи передбачає велику кількість нестандартних ситуацій.

Від лікарських помилок не застрахований ніхто — ані пацієнти, ані самі лікарі. У будь-якому разі, в Україні немає практики регулювання цих аспектів. Тільки зараз виникають спроби виправити ситуацію: про це нещодавно заговорив глава комітету ВР з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький. За його словами, рівень відповідальності медустанов перед пацієнтами має бути підвищений одночасно зі збільшенням фінансування сфери охорони здоров’я.

В Україні позиватися на лікарів поки не заведено, пише НВ Бізнес. Безумовно, в особливо страшних або кричущих випадках медика можуть оштрафувати або застосувати більш жорсткі заходи, але практика відшкодування шкоди пацієнтові - радше виняткова історія. При цьому, за інформацією  завідувача лабораторією безпеки стратегій в охороні здоров’я ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М.Марзєєва НАМН України» Юрія Скалецького, в Україні через помилки лікарів, яких можна було уникнути, щодня помирає понад 30 осіб.

Українські лікарі помиляються на кожному десятому пацієнті. При цьому, за словами того ж Радуцького, приблизно 20% лікарських помилок викликані людським фактором, а 80% відбуваються через недосконалість медтехнологий і брак обладнання.

Світова практика показує, що медикам з кожним роком доводиться все більше відповідати в суді на претензії своїх пацієнтів. Рекордсменом є США. За даними «Медичного журналу Нової Англії», 61% американських лікарів старше 55 років відповідали за позовом у суді хоча б один раз за кар'єру. Для хірургів цей показник доходить до 90%.

В Ізраїлі, наприклад, де медицина загальновизнано є однією з найкращих у світі, випадки судових розглядів — теж досить часте явище. Тут, щоправда, страхування професійної лікарської відповідальності носить повсюдний характер, тому легко порахувати найнебезпечніші в цьому розумінні сфери охорони здоров’я. Статистика показує, що за кількістю страхових випадків значно випереджають інші сфери стоматологія (19% від усіх випадків) і акушерство (16%).

Ризик помилок можливий як у лікуванні, так і в діагностуванні. Це особливо небезпечно при онкології та інших критичних захворюваннях. Самі лікарі добре це знають, тому перший етап при зверненні клієнта до приватної клініки — це верифікація діагнозу.

Страхування професійної відповідальності лікарів в Україні поки перебуває лише на рівні обговорення. Але, так чи інакше, подібну практику необхідно впроваджувати, щоб підвищити відчуття впевненості як у медиків, так і у пацієнтів.

Добровільно застрахувати професійну відповідальність медиків можна вже сьогодні. Одна з компаній, яка пропонує таку послугу - СК "Рідна". Дізнайтеся більше за тел.: (095) 696-45-43; (044) 425-12-90