Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як уберегти дітей від найпоширеніших літніх травм

З настанням літніх канікул і послабленням карантину як ніколи актуальне питання безпеки дітей.

Складне економічне становище позбавило ряд сімей можливості організувати відпочинок самостійно, а літні дитячі табори під забороною. У такому випадку весь тягар відповідальності лягає на батьків.

Експерти ВООЗ нагадують про найпоширеніші причини дитячого травматизму:

Серед головних небезпек - опіки. Щоб знизити ймовірність опіків досить захистити дітей від плити, гарячої праски і киплячої їжі. Намагайтеся не користуватися довгими скатертинами, потягнувши за які дитина може перекинути на себе гарячу їжу. Не дозволяйте дітям наближатися до відкритого вогню і приберіть подалі від їх рук легкозаймисті рідини, а також сірники, свічки, запальнички, бенгальські вогні, петарди. Оберігайте дитину від сонячних опіків, сонячного і теплового "удару". У жодному разі не залишайте дитину зачиненою в автомобілі.

Для маленьких дітей до п'яти років особливо небезпечна кататравма або падіння з висоти. Не дозволяйте дітям "лазити" по сходових прольотах, дахах, гаражах, будівництвах тощо. Встановіть надійні огородження, решітки та замки на сходових прольотах, вікнах і балконах. Не розраховуйте на протимоскітну сітку.

Не відпускайте дитину самостійно грати на дитячому майданчику, де є високі гірки, сходи і поперечини, особливо якщо на таких майданчиках грають діти різного віку. Існує велика ймовірність того, що менші в гонитві за більш старшими друзями заберуться на потенційно небезпечну для них висоту.

Утоплення. У 50% випадків у воді тонуть діти 10-13 років, які не вміють плавати. Дорослі повинні навчити дітей правилам поведінки на воді, а також не залишати дитину без нагляду поблизу водойм. Не варто також покладатися на малолітніх друзів. Діти у випадках небезпеки можуть просто втекти злякавшись, що дорослі їх почнуть лаяти з тієї чи іншої причини.

Пам'ятайте, що діти можуть потонути менше ніж за дві хвилини навіть у невеликій кількості води, а тому обов'язково і надійно закривайте колодязі, ванни, бочки, відра з водою тощо. На воді обов'язково використовуйте дитячі рятувальні жилети відповідного розміру.

Асфіксія в 25% трапляється у дітей до року, але також, задихнутися від попадання стороннього предмета в горло можуть і діти старшого віку. Необхідно стежити за дитиною під час їжі. Кашель, гучне часте дихання або неможливість видавати звуки - це ознаки проблем з диханням і, можливо, задухи, яке може призвести до смерті.

Ураження електричним струмом. Незахищена розетка або оголений провід можуть наробити лиха. Намагайтеся убезпечити дитину від контакту з ними.

Отруєння
. Діти, особливо маленькі, часто труяться ліками з домашньої аптечки. Подібні отруєння становлять 60% всіх випадків. Пам'ятайте, що зберігати медикаменти необхідно в місцях абсолютно недоступних для дітей. Сховайте відбілювачі, отрути для щурів і комах, кислоти та лужні розчини, інші отруйні речовини, які можуть викликати важке отруєння, ураження мозку, сліпоту і навіть смерть. Пам'ятайте, що отрути бувають небезпечні не тільки при ковтанні, а й при вдиханні, попаданні на шкіру, в очі і навіть на одяг. Не зберігайте в харчових пляшках отруйні речовини, медикаменти, відбілювачі, кислоти та пальне - діти можуть помилково випити їх. Такі речовини слід тримати в щільно закритих маркованих контейнерах, в абсолютно недоступному для дітей місці.

Не залишайте дитину одну на прогулянках в лісі і не дозволяйте їй туди ходити одній. Отруйні гриби і ягоди - причина важких отруєнь.

Слідкуйте за газовими конфорками. Отруєння чадним газом - вкрай небезпечно для дітей і супроводжується смертельними наслідками в 80-85% випадків.

Дорожньо-транспортний травматизм складає близько 25% всіх смертельних випадків. Дітям дошкільного віку особливо небезпечно перебувати на дорозі - з ними завжди повинні бути дорослі. Вони повинні стежити, щоб діти не гралися біля дороги, а під час вечірньої прогулянки на одязі дитини слід мати спеціальні світловідбиваючі нашивки.

Пам'ятайте, що нещасні випадки при їзді на велосипеді є поширеною причиною смерті і травматизму серед дітей середнього і старшого віку. Учіть дитину безпечній поведінці при їзді на велосипеді, наполягайте на використані захисних шоломів.

Злочини. На жаль, діти часто стають об'єктом злочину з боку дорослих. Йдеться про сексуальні домагання. Тут не варто покладатися на однолітків або на тямущість самої дитини. Найкращий спосіб убезпечити її - бути поруч.

Також з настанням літа до переліку перерахованих травм додаються порізи (на пляжі діти ходять босоніж і часто наступають на скла або ламані мушлі), укуси (тварини, комахи, змії).

Влітку у дітей з'являється більше вільного часу, при цьому, як правило, вони надані самі собі, а значить, ризики зростають. Лікарі відзначають, що під час літніх канікул травматизм різко збільшується. За різними оцінками, близько 27% травм у дітей складають удари; близько 35% - вивихи та переломи; 20% - колоті рани і порізи; 13% - опіки; 5% - інші травми.

Всесвітня організація охорони здоров'я зазначає прямий зв'язок між рівнем доходу сімей і травматизмом дітей. А також значну різницю в цьому плані між країнами з високим доходом і низьким або середнім. Україна в статистиці дитячого травматизму знаходиться на одному рівні з пострадянськими країнами і країнами Латинської Америки. Економічна криза може ситуацію погіршити. Тому про базові правила безпеки слід обов'язково пам'ятати.

Також варто придбати поліс страхування від нещасного випадку для дитини.