Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Кількість скарг на страховиків зросла на 22% - МТСБУ

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) опублікувало підсумки діяльності страхових компаній, що реалізують автоцивілку, за I квартал 2020 року.

Бюро зафіксувало збільшення кількості скарг на дії страховиків.

Так, за січень-березень цього року в МТСБУ надійшло 430 скарг від постраждалих і страхувальників - це на 77 скарг більше, ніж в 4-му кварталі 2019 року. Лідер за кількістю скарг - СК Омега (17,7%).

Найбільше в МТСБУ надходить скарг на затримку компенсації за шкоду, заподіяну в ДТП, повідомив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

За його словами, Бюро зараз працює над впровадженням системи розгляду скарг на страховиків ОСЦПВ ( «омбудсмен з ОСЦПВ»). Ця послуга для постраждалих буде безкоштовною. У Бюро сподіваються, що вона дасть можливість вирішити проблему оперативно, без зайвих юридичних та судових витрат для клієнтів СК.

Середній термін врегулювання страхових вимог щодо шкоди, заподіяної майну, продовжує скорочуватися. У I кв. він склав 69 днів, що на один день менше, ніж в 4 кв. 2019 року.

В межах системи прямого врегулювання збитків (ПУУ) середній термін виплати значно знизився (на 6 днів), склавши 41 день. Скорочення термінів врегулювання як по системі ПУУ, так і в рамках звичайної системи є стабільною тенденцією, кажуть в МТСБУ. У порівнянні з відповідним періодом минулого року (1 кв. 2019) спостерігається істотне поліпшення показників: терміни врегулювання скоротилися на 21 день (ПУУ) і 7 днів відповідно. В термін до 60 днів страховики врегулювали 62,4% вимог, до 90 днів - 75,2%, до 120 днів - 82,9%.

Всього у I кварталі 2020 страховики ОСАГО здійснили понад 37 500 виплат постраждалим в ДТП, цей показник виріс на 10,3%; сума виплат збільшилася на 15,1% і склала майже 680,3 млн грн.