Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Рішенням соцзахисту медпрацівників може стати страхування життя

Одним з ефективних рішень соціального захисту медичних та інших працівників у сфері охорони здоров'я, в т.ч. на випадок захворювання на COVID-19, а також підвищення їх мотивації є групове накопичувальне страхування життя, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

За його словами, накопичувальне страхування життя або "золоті наручники" вважаються невід'ємним елементом сучасного HR-менеджменту, широко використовуваного в розвинених країнах. "Прив'язка" найбільш висококваліфікованих і цінних медичних та інших працівників у сфері охорони здоров'я досягається шляхом додаткової "відкладеної" їх мотивації через групове накопичувальне страхування життя.

В цьому випадку накопичені за допомогою страхування кошти (а вони повинні корелювати з його зарплатою), переходять у власність такого співробітника тільки після закінчення певного терміну, наприклад, через 10-15 років. Це свого роду додаткова пенсія з одноразовою виплатою або ануїтет. У разі звільнення раніше цього часу - співробітник позбавляється такої можливості.

Крім того, таке страхування також забезпечить страхові виплати в разі смерті застрахованого співробітника, його інвалідності або тимчасової непрацездатності від нещасного випадку, хвороби, наприклад, COVID-19, або критичних захворювань. Це дозволить підвищити рівень престижності медичних професій і знизити відтік медичних кадрів.

На думку фахівця, зазначена модель буде більш ефективною якщо формування страхових фондів буде здійснюватися на умовах співфінансування. тобто за рахунок державного і місцевого бюджету, благодійних фондів, а також відрахувань роботодавців і особистих страхових внесків медичних та інших працівників у сфері охорони здоров'я.


Для виключення зловживань з боку страхових компаній необхідно буде "зв'язати" активи, якими представлені страхові резерви, встановити стандартні умови страхування, а також істотно обмежити розмір аквізиційних витрат, в т.ч. агентську винагороду.

Для реалізації зазначеної моделі соціального захисту медичних та інших працівників у сфері охорони здоров'я вже є відповідна інфраструктура. Сьогодні на страховому ринку успішно працює пул страхових компаній, у більшості з яких досвід роботи на ринку близько 20 років.