Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Влада наполягає на страхуванні професійної відповідальності медпрацівників

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зазначає, що комітет виступає за впровадження в Україні системи страхування професійної відповідальності медичних працівників.

Як повідомляють ЗМІ, про це він сказав під час брифінгу.

Цього року в Україні будуть внесені зміни до законодавства, що дозволять Міністерству охорони здоров’я розробити та затвердити національні протоколи лікування та стандарти якості, саме на їх основі і будуть розраховуватись тарифи пакетів медпослуг.

Радуцький підкреслив, що національні протоколи та стандарти якості — це можливість проконтролювати, чи отримав пацієнт якісну допомогу.

"Збільшуючи фінансування, ми повинні одночасно і підвищувати рівень відповідальності медичних закладів перед пацієнтами. За статистикою, лише 20% лікарських помилок спричинені людським фактором, а 80% стаються через недосконалість медичних технологій, брак медичного обладнання. Отже, від помилок важливо захистити не тільки пацієнта, а і лікаря", - зазначив Радуцький.

За його словами, розв'язати цю проблему допоможе система страхування відповідальності лікарів. Він додав, що у багатьох країнах світу страхування професійної відповідальності медичних працівників є обов'язковим. "На думку комітету, запровадження такої системи в Україні має стати частиною медичної реформи", - підсумував Радуцький.