Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Скільки хворим на коронавірус COVID-19 коштує лікування

80% українців з COVID-19 лікуються вдома, до лікарень на повне забезпечення забирають лише у важких випадках.

Якщо у вас діагностували коронавірус, але, на думку лікарів, ви не потребуєте шпиталізації, то лікуйтеся своїм коштом. Адже держава платить лише за тих, хто госпіталізовані з середньою та тяжкою формами хвороби.

Міністерство охорони здоров'я заявляє, що вдома хворіють 80% інфікованих.

Скільки ж грошей вам потрібно наскладати на випадок домашнього лікування, порахував ТСН.Тиждень.

Попри те, що влада звітує: лікарні забезпечені усім необхідним для лікування коронавірусу, насправді це не зовсім так. Тому подекуди медичні працівники вимушені самостійно розшукувати для себе захист, а їх пацієнти – платити за ліки десятки тисяч гривень. Протягом квітня історії українців, які розповідали, що в опорних лікарнях не було нічого, все довелося купувати самим, перестали бути рідкістю.

«Лікарі прописали препарати, які коштують нереально великих грошей», - так місяць тому не знаходив слів перший хворий на коронавірус в Одесі. Лікарі наказали хлопцю купити ліки на 20 тисяч гривень. І в місцевій владі це підтвердили. Мовляв, якщо в локальному протоколі лікування на момент лікування якісь засоби відсутні, то, бувають випадки, що пацієнти змушені закуповувати їх самостійно.

Водночас, у Міністерстві охорони здоров’я звітували: лікарні забезпечені всім необхідним, хворі не витрачають грошей. За словами заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак, вартість лікування від коронавірусу в лікарні становить, приблизно, від 300 до 10 тисяч гривень на день на одного пацієнта. Залежить це від стану хворого.

Врешті, ТСН.Тиждень поспілкувався з Віктором та Вікторією – вони лікувалися від коронавірусу за різних обставин та розповіли про власні витрати.

Віктор викликав швидку, коли вже не зміг лікуватися дистанційно – стан погіршувався, температуру контролювати вже не вдавалося. Тож чоловік вирішив, що краще госпіталізуватися, щоб бути під наглядом лікарів. Спочатку його поклали у звичайну палату. «Ліжко, на якому я лежав, - для хворого просто пекло. Це був такий біль у спині! Воно було прогнуте», - розповідає він. Йому давали кисень, лікували плаквенілом та одну за одною міняли крапельниці. Віктор вижив і дякує лікарям: «Лікарі дійсно дуже добре працюють. Лікування у всіх різне – використовуються різні антибіотики та крапельниці… За весь період, який я знаходився в лікарні, в мене вийшло десь 1200-1300 гривень. Вважаю, що це небагато, тому що дійсно багато ліків давала лікарня безпосередньо».

Втім, не всі українці потрапляють до опорних лікарень. Так, Вікторія лікувалася вдома. «Я звернулася до ЛОРа, він виписав мені антивірусні антибактеріальні антиалергічні краплі. І відправив додому», - розповідає вона. Жінка лікувалася в приватній клініці, й лікарі вирішили відпустити хвору до дому після підтвердження коронавірусу та пневмонії. «Від пневмонії мені виписали антибіотики, я пропила їх 10 днів. Після цього знову здала КТ – пневмонії в мене вже не було», - каже Вікторія. Скільки ж вона витратила на лікування? «Елементарні ліки – антибіотики, чаї з парацетамолом – нічого надприродного, з урахуванням консультацій лікарів та трат на ліки, все повністю мені коштувало 7-8 тисяч гривень», - розповідає жінка.

7-8 тисяч – доволі багато. Скільки українців потягне таке лікування, особливо, якщо хворіє не один член родини? Та експерти говорять: за законом в Україні мали б госпіталізовувати – а відповідно і безкоштовно лікувати – не лише всіх хворих, а й тих, хто з ними контактував.

В національній спілці здоров’я, яка є фінансовим розпорядником МОЗ, підтвердили – допомоги чи відшкодувань для тих, хто лікується вдома, не існує. Останній тиждень – ще один привід для стресу. Під загрозою недофінансування знов опинилися всі 240 лікарень, де лікують складних хворих. Кабінет міністрів ухвалив постанову про їхнє фінансування 10 днів тому, проте вона досі не опублікована. Тобто 15 мільярдів гривень, виділені зі стабілізаційного фонду, фактично висять в повітрі. Якщо ці кошти не потраплять лікарям найближчим часом, ціна хвороби знову ляже на гаманці самих хворих та їхніх родичів.

Забезпечити собі фінансову подушку на випадок захворювання на коронавірус можна за допомогою страховки. Нагадуємо, СК "Рідна" пропонує соціальну програму страхування "36,6".