Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страховка від пандемії: чи варто купувати страховий поліс від COVID-19

Кількість хворих коронавірусів (COVID-19) в Україні перевищило 6 тис. осіб, а у світі - перевищило 2,5 млн осіб. Прогнози про те, скільки ще буде бушувати вірус - різні, терміни називають від трьох місяців до двох років. Страхові компанії (СК) швидко адаптувалися і запропонували українцям "коронавірусний" продукт.

Попит на страховки є. Вже близько 10-ти страховиків пропонують клієнтам купити страховки від COVID-19. Серед них - СК "Рідна", "Арсенал Страхування",  ВУСО, "Оберіг", "Країна", УПСК, "Гардіан", Універсальна та інші.

Ціна на страховки дуже різні - від 100 до 3500 грн за поліс, з сумами страхових виплат від 10 000 грн до 120 000 долл, терміном дії 3-12 місяців (найбільше пропозицій на 6 місяців).

На перший погляд актуальний і корисний продукт. Але як завжди - є нюанси.

Вірусний випадок

Фактично страховка від коронавірусу - це звичайне страхування на випадок захворювання. Деякі компанії так і пишуть - страхування на випадок коронавирусной інфекції. Це означає, що відповідальність СК в такій страховці обмежена настанням конкретного ризику - це захворювання вірусної інфекцією COVID-19, яке підтверджено лабораторними методами (ПЛР-тест), лікування (госпіталізація), і / або смерть через коронавірус.

В першу чергу - це певна фінансова гарантія на випадок захворювання. Але чи завжди вона допоможе?

По-перше, грошей по страховці може банально не вистачити. У скільки обходиться лікування пацієнтів з коронавірусів поки невідомо. Як і те, чи вистачить у держави коштів, щоб забезпечити всім необхідним хворих.

Прес-секретар Національної служби здоров'я України Лілія Куликівська повідомила журналісту LIGA.net, що до Кабінету Міністрів поданий пакет з розрахунками вартості лікування і госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Але поки він не прийнятий, озвучити цифри не можуть.

По-друге, гроші можуть прийти не тоді, коли вони найбільше потрібні.

Застрахований клієнт може отримати виплату від компанії тільки в разі підтвердженого діагнозу. А підтвердити діагноз не так просто, оскільки тестів все ще не вистачає і ПЛР-тестування використовують вибірково, частіше в складних випадках. Його результат приходить через 3-5 днів. Тобто розраховувати відразу на гроші страхових годі й говорити.


Прив'язка суми виплати до тяжкості хвороби

Страхові програми і умови отримання виплати сильно різняться в залежності від компанії. Виплата зазвичай разова і її сума залежить від того, що конкретно сталося із застрахованим. Більшість страховок прописані так, що повну страхову суму виплатять лише в разі смерті пацієнта. Але за мінусом тих виплат, які вже були зроблені до цього.

Деякі СК вказують конкретний термін перебування в стаціонарі необхідний для виплати.

Вікова "дискримінація"

Статистика говорить про те, що від коронавірусної інфекції частіше вмирають люди в похилому віці, тоді як у молодих і здорових захворювання частіше проходить, як звичайне ГРЗ. Тому більшість страховиків встановили межу для віку застрахованих по таких полісах.

Часова франшиза

Наявність часової франшизи - пункту, який говорить про те, що дія договору починається не з моменту його підписання, а через 14-30 днів - прописали в своїх договорах практично всі страхові компанії. Таким чином страховики хочуть убезпечити себе від тих, хто вже заразився, знає про це і хоче "заробити на коронавірусі" - отримати гарантовану компенсацію від СК.
Окремі страхові компанії пропонують купити не один поліс, а декілька і таким чином збільшити розмір страхового захисту. Але більше трьох полісів на одну особу не оформляють.

Нагадаємо, СК "Рідна" однією з перших на ринку розробила страховий продукт - соціальне страхування від коронавірусу. Він не має обмежень по віку, часової франшизи, передбачає страхову виплату протягом трьох робочих днів після надання документів (дистанційно) про підтвердження діагнозу та госпіталізацію, а також пропонує повернення коштів на клієнтський рахунок, якщо власник страховки не захворів. Замовляйте страхові послуги у надійного та чесного страховика!