Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Збитки страховиків від природних катастроф у 2019 році перевищили $ 56 млрд.

За даними Swiss Re Institute, глобальні страхові втрати в 2019 році оцінюються приблизно в $ 56 млрд., що нижче середнього 10-річного показника.

Активність тропічних циклонів у другій половині 2019 року принесла більше збитків страховикам, ніж в першому півріччі. На вторинні ризики припадало понад 50% страхових збитків.

Показник страхових збитків у 2019 році знизився з $93 млрд. у 2018 році і був нижче від середньорічного ($ 75 млрд.) за попереднє десятиліття.

На природні катастрофи в 2019 році припало близько $ 133 млрд. економічних втрат у порівнянні зі $ 166 млрд. роком раніше. Загальні економічні втрати від природних і техногенних катастроф скоротилися з $176 млрд. до $140 млрд.

У 2019 року в результаті стихійних лих загинуло більше 11 тис. людей.

У Swiss Re підкреслили, що тропічні циклони стали причиною руйнування в різних частинах світу. У першій половині року циклони Ідай і Кеннет в Мозамбіку і сусідніх країнах, а також циклон Фані в Індії залишили сліди руйнувань для місцевих громад, забравши 1400 життів. Але страхові претензії були дуже низькими, враховуючи невисокий рівень проникнення страхування в постраждалих регіонах.

У другій половині 2019 року Багами і Північна Кароліна в США постраждали від урагану Доріан, який привів до страхових збитків в розмірі близько $ 4,5 млрд.

За короткий період в Японії пронеслися два руйнівних тайфуни. Тайфун Факсай обрушився на регіон Канто в середині вересня, включаючи район Великого Токіо, страхові втрати оцінюються приблизно в $ 7 млрд. На початку жовтня тайфун Хагібіс обрушився на той же регіон, завдавши ще більшої шкоди всій Японії. Загальні страхові втрати від Hagibis оцінюються приблизно в $ 8 млрд.


Вторинні небезпеки, як ніколи, руйнівні: зміна клімату бере своє. У 2019 також спостерігалися хвилі тепла і сухі періоди, з новими максимумами температури, зареєстрованими в декількох місцях по всьому світу, від Європи до Австралії. Лісові пожежі торкнулися Австралії, Індонезії, США, Канади, регіону Амазонки, Сибіру та інших.

У 2019 були сильні повені у багатьох регіонах. Сильні мусонні дощі призвели до великих повеней в Індії, Бангладеші та Непалі, і були повторні повені в інших регіонах, включаючи Китай, США, Європу, Канаду і Австралію. Грози і град завдали шкоди майну, транспортним засобам та сільському господарству в багатьох частинах світу.

У сукупності вторинні небезпеки, за оцінками перестраховиків, складають понад 50% світових страхових втрат в 2019 році від природних катастроф.

Зміна клімату призводить до частіших і більш серйозних явищ вторинної небезпеки, які проявляються по-різному: більш сильні локальні повені, зливи, тривала посуха, сильні лісові пожежі та інші екстремальні погодні явища.

За матеріалами: Форіншурер