Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Обіг фальшивих полісів "Зелена картка" майже зупинений

Введення у лютому 2019 року автоматизованої перевірки наявності та дії страхових полісів "Зелена карта" на автомобілях з українською реєстрацією, що виїжджають за кордон, істотно вплинуло на ситуацію з обігом фальшивих бланків полісів.

Останнім часом співробітники Держприкордонслужби проявляють все менше спроб виявлення фальшивих полісів. Українські водії усвідомлюють невідворотність перевірки і виявлення використання фальшивок, в результаті чого такі спроби зведені майже до нуля.

І шахраї, які виготовляли фальшиві бланки, і водії знають, що зараз шляхом запиту в ЦБД МТСБУ перевіряється наявність і валідність страхового сертифіката на абсолютно кожен автомобіль української реєстрації.

Тому для водіїв "зекономити" на фальшивому полісі стало ризиковано - в разі виявлення відразу може бути зареєстроване відповідне кримінальне провадження, а для страхових шахраїв цей кримінальний "бізнес" став просто нерентабельним, зазначив Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Поки МТСБУ йшло до цього результату, з початку року вже було зареєстровано 35 кримінальних проваджень за фактами виявлення підробок полісів "Зелена карта".

Протягом 2019 року проведено 14 виїздів робочої групи МТСБУ в ряд прикордонних регіонів України, в ході яких було проведено навчання співробітників Держприкордонслужби, а також надано допомогу по здійсненню перевірок в пунктах пропуску. У період їх проведення було перевірено понад 72,7 тис. транспортних засобів української реєстрації, що прямують за кордон. Майже 2 тис. автовласників серед перевірених намагалися перетнути кордон без укладеного договору "Зелена карта". Таким водіям було відмовлено в перетині кордону і запропоновано укласти договір страхування, після чого вони змогли продовжити свою подорож.

Результати роботи сегмента "Зелена карта" за січень-вересень 2019 свідчать про економічну ефективність впровадження автоматичних перевірок страхових сертифікатів. Кількість укладених договорів "Зелена карта" склала майже 842 тис. шт., що на 43,2% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Сума нарахованих страхових премій зросла на 31,6% до 1.3 млрд. грн. (+315.6 млн. грн.).

За 9 місяців 2019 року кордон України на виїзд перетнуло майже 3 млн. авто в українському реєстрації, це менше, ніж показник відповідного періоду минулого року (3.35 млн.). Виходячи з цього, зрозуміло, що зростання кількості укладених договорів "Зелена карта" відбувається саме тому, що можливість перетину кордону без чинного поліса, з фальшивим або фальсифікованим документом виключена.