Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як в "автоцивілці" застосовується коефіцієнт місця реєстрації авто

До Нацкомфінпослуг періодично звертаються власники транспортних засобів щодо правомірності застосування страховими компаніями коригуючого коефіцієнту залежно від місця реєстрації транспортного засобу під час укладання договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Як йдеться в повідомленні на сайті комісії, порядок укладання таких договорів врегульовано Законом України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» (далі – Закон).

Згідно Закону, розмір страхового платежу (внеску, премії) встановлюється страховиком самостійно шляхом добутку розміру базового страхового платежу та значень відповідних коригуючих коефіцієнтів.

Страховику забороняється встановлювати або пропонувати встановити розмір страхового платежу, розрахований в інший спосіб.

Базовий страховий платіж за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів визначений у розмірі 180 грн.

Отже, під час укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів з конкретним страхувальником, страховик розраховує платіж шляхом добутку базового страхового платежу (180 грн) та відповідних коригуючих коефіцієнтів.

Коригуючі коефіцієнти та їх розміри теж затверджені законодавчо. Один з них - К2 - залежить від місця реєстрації (проживання) власника транспортного засобу (фізичної особи) або місцезнаходження юридичної особи.

Коригуючий коефіцієнт К2 для конкретного страхувальника визначається страховиком за місцем реєстрації (проживання) власника транспортного засобу (фізичної особи) відповідно до документа про реєстрацію транспортного засобу, а саме відповідно до інформації, зазначеної у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

У документі про реєстрацію транспортного засобу зазначається місце реєстрації (проживання) особи, за якою реєструється транспортний засіб. Місце проживання фізичної особи визначається згідно з відміткою про реєстрацію місця її проживання в паспорті або документі, що його замінює.

Отже, під час розрахунку страхового платежу страховик зобов’язаний визначати коригуючий коефіцієнт К2 відповідно до інформації, зазначеної у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.