Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи обов'язково клеїти спеціальний знак до полісу ОСЦПВ на лобове скло авто?

Згідно закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» страхова компанія про оформленні поліса "автоцивілки" повинна видати страхувальнику стікер, який є підтвердженням наявності поліса для дорожньої поліції.

Однак перевірка наявності "автоцивілки" в даний час здійснюється в режимі онлайн за держномером авто. Тому клеїти спеціальний знак до страхового полісу ОСЦПВ на вітрове скло авто не обов'язково.

Кабінет міністрів України закріпив в правилах дорожнього руху право підтверджувати наявність страхового поліса ОСАЦВ з екрану гаджета.

У МТСБУ відзначили ефективну співпрацю з Національною поліцією, співробітники якої зараз перевіряють наявність і валідність полісів "автоцивілки" шляхом запиту в ЦБД МТСБУ. Це дозволяє дати автовласникам впевненість у повній легітимності електронного полісу і відсутності будь-яких проблем в разі перевірки е-поліса співробітниками Нацполіціі.

Кабінет міністрів України закріпив в правилах дорожнього руху право підтверджувати наявність страхового поліса ОСАЦВ з екрану гаджета.

Постанова КМУ прийнято 27 березня 2019 року. У зв'язку з цим пункт 2.1 ПДР доповнений тим, що при наявності електронного поліса ОСАЦВ водій може підтвердити його на електронному або паперовому носії. Автовласник може самостійно роздрукувати поліс ОСАЦВ або показати його на екрані смартфона, планшета або ноутбука.

Також ходить міф, що відсутність цього знака на склі є підставою для штрафу. Це не так, кажуть юристи. Дійсно, нормативними актами передбачено розміщення стікера на лобовому склі, але штраф за його відсутність не передбачений. Знайте свої права і завжди їх захищайте.