Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Другий рівень пенсійної системи в Україні буде введений не раніше 2023 року

Другий рівень пенсійної системи в Україні буде введений не раніше початку 2023 року. Про це сказав глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, пише Liga.net.

«Другий рівень - це один з пунктів програми президента Володимира Зеленського. Але його запуск - це точно питання не найближчої перспективи. Поки ми працюємо над законопроектом, але що точно можу сказати, що запуск другого рівня не може відбутися раніше 1 січня 2023 року. Такий орієнтир ми на даний момент закладаємо в законопроект», - зазначив він.


За словами Хромаєва, потрібен час, щоб побудувати інфраструктуру, навести лад на ринку недержавних пенсійних фондів і вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду.

«Але, з огляду на демографічну ситуацію в Україні, потрібно розуміти, що перший рівень у нас швидше за все залишатиметься дотаційним ще дуже довго. Тому українцям критично важливо починати думати про додаткові пенсійні заощадження вже зараз», - сказав він.

Нагадаємо, в кінці грудня 2018 року стало відомо, що Україна на період дії програми stand-by з МВФ припинить введення накопичувального рівня пенсійної системи. Це було вказано в Меморандумі про економічну і фінансову політику. Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявляла, що в короткостроковій перспективі накопичувальна пенсійна система в Україні вводитися, швидше за все, не буде, оскільки для цього немає відповідної інфраструктури.

З січня 2019 року Кабмін планував запустити другий накопичувальний рівень української пенсійної системи. Передбачалося платити пенсійні внески всім працюючим, кому на даний момент менше 35-ти років, в розмірі 2% від заробітку (в наступні роки ці відрахування повинні зрости максимум до 7%). При цьому Верховна Рада повинна була прийняти ряд змін і доповнень до окремих законів України з метою збільшення функцій і завдань державних регуляторів в частині розширення і реструктуризації їх повноважень в системі недержавного пенсійного забезпечення.

Тепер в Україні на 10 працюючих припадає 11 пенсіонерів. Нинішня солідарна пенсійна система не справляється з навантаженням. Дефіцит Пенсійного фонду перевищує 140 млрд грн, посилюючи тиск на держбюджет.

Пенсійна реформа життєво необхідна, адже через 20-30 років кількість працездатних українців скоротиться з 25 млн до 16 млн, а число пенсіонерів виросте з нинішніх майже 9 млн до 12 млн. Влада розробила необхідні законопроекти для пенсійної реформи. Зокрема, передбачається ввести другий рівень пенсійної системи.