Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Обов'язкове медичне страхування запрацює через 2 роки

Президент України Володимир Зеленський дав своїй команді два роки на запуск обов'язкового медичного страхування, але Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька поки не знає, як буде виглядати ОМС і за якою моделлю воно буде працювати.

У 2018 році в Україні почалася медична реформа, поки що зміни торкнулися тільки первинної медичної допомоги (терапевти, сімейні лікарі, педіатри).

З 2020 року системні зміни почнуться на рівні поліклінік і лікарень по всій країні. Страхування в широкому сенсі слова - це гарантії надання медичних послуг.

Міністр сказати, як медичне страхування буде працювати в рамках розпочатої медреформи, поки не може. Потрібно дочекатися проект нового закону, за яким медстрахування буде впроваджуватися.

"Коли ми побачимо законопроект і його приймуть, після цього у нас будуть певні виклики з інтеграцією. Я вчора питала Національну службу здоров'я, чи готові вони до розрахунків і, як мінімум, моделювання ситуації, як це мало б інтегруватися. На сьогодні вони працювали тільки в контексті контрактації послуг, взаємодія зі страховою системою ще не розглядали ", - сказала вона.

Екс-міністра охорони здоров'я Уляна Супрун неодноразово заявляла, що медичне страхування має стати невід'ємною частиною системи охорони здоров'я України. І щоб воно запрацювало - МОЗ розробляє нові механізми роботи медичної системи.

Для впровадження медичного страхування в Україні вже діє на первинній ланці медичної допомоги сучасна модель оплати послуг лікарень, яка вже діє на первинній ланці медичної допомоги - НСЗУ Національна служба здоров'я України почала перераховувати гроші в медустанови конкретного пацієнта, який уклав там декларацію зі своїм лікарем.
З другої половини 2019 року Нацслужба здоров'я почне оплачувати, за направленням від сімейного лікаря, рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи і діагностичні процедури в будь-якому медзакладі - за вибором пацієнта і безкоштовно для нього.

У 2020 році таким чином будуть покриватися всі рівні медичних послуг, включаючи лікуванням в стаціонарі. В цей час має розпочатися активний розвиток медичного страхування.