Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Які найпоширеніші схеми шахрайства у страхуванні?

Протягом тривалого часу страхове співтовариство, державні та правоохоронні органи ведуть боротьбу з шахрайством у страховій сфері.

Аферисти розробляють нові схеми щодо неправомірного отримання коштів від страховиків.

Однак продовжують існувати кілька шахрайських схем, які користуються популярністю у злочинців. Експерти інформаційного проекту «Страхування: громадська експертиза» визначили найпоширеніші схеми обману і розповіли про наслідки застосування таких схем.

Найпопулярніша схема обману - це інсценування страхового випадку.

Таку схему обирають зловмисники, які хочуть отримати «легкі» та швидкі гроші за нібито вкрадені коштовності, автомобілі, дорогу техніку.

Найчастіше в таких випадках шахрая видає те, що страховий випадок трапляється в короткий термін після укладення договору страхування.

Саме такий вирок був винесений судом в червні 2019 року організатору шахрайського угруповання. Зловмисники обрали пособника, який перебував у скрутних життєвих обставинах, та оформили на нього застрахований автомобіль «Мерседес-Бенц». Потім шахраї інсценували пограбування квартири і дорогого автомобіля «власника». Обман був розкритий відділом протидії шахрайства страхової компанії спільно з співробітниками правоохоронних органів.

Іншою поширеною схемою злочинів в страхуванні є завищення вартості застрахованого об'єкта

У такій ситуації клієнт страхової компанії надає підроблені документи, в яких вказана вартість майна вища дійсної (наприклад, це може бути висновок незалежного експерта). Шахрайство може бути виявлено при укладенні договору, якщо страховик вирішить провести самостійний огляд застрахованого майна.

Найбільш небезпечними схемами експерти називали ті, в яких жертвами стають самі страхувальники. Раніше була практика, особливо в Росії, під приводом допомоги в оформленні страхового випадку та спрощення процесу отримання грошової виплати недобросовісні посередники або "автоюристи" викуповували право вимоги страхового відшкодування у клієнтів страхових компаній. Зараз частка такого типу шахрайства зведена майже до нуля. Як це працювало раніше? Після отримання права вимоги автоюристи уникали огляду страховою компанією потерпілого або втраченого майна, без якого провести виплату неможливо. Далі вони через суд отримували страхову компенсацію нібито за відстрочку у виплаті, а також надавали завищену суму виплати, яка була отримана в результаті помилкової «незалежної» експертизи. "Автоюристи" привласнювали собі суму всіх компенсацій, отриманих за допомогою суду, і вираховували з неї плату за свої послуги. Обдурений страхувальник отримав суму набагато меншу, ніж та, яку йому б виплатила страхова компанія безпосередньо. Але багато застрахованих погоджувалися самі, тому що не сподівалися отримати виплат від страховиків.

Обирайте надійну страхову компанію, читайте умови договору та будьте уважними - це допоможе уникнути шахрайства.