Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

У чому переваги оформлення ДТП за допомогою європротоколу?

Українські автовласники іноді побоюються укладати європротокол, оскільки переживають, що вони можуть зіткнутися з проблемами при отриманні страхового відшкодування. Давайте проаналізуємо, чи є для цього підстави? Для цього розглянемо статистику виплат страхових відшкодувань.

Всього за 1 квартал 2019 року страховиками ОСЦПВ було врегульовано 32788 страхових вимог, з них 11 818 - з використанням європротоколу.

Тобто понад 34% постраждалих в ДТП (кожен третій) отримали виплату по європротоколу. Це на 40% більше, ніж в першому кварталі 2018 року.

Довіра українських водіїв до оформлення ДТП за допомогою європротоколу зростає, вони використовують його все частіше, кажуть в МТСБУ.

Всього за вимогами, врегульованим з використанням європротоколу, в 1 кварталі 2019 сплачено понад 109 млн. грн. Це майже 20% від загальної суми страхових відшкодувань.

Структура виплат по європротоколу в 1 кварталі 2019:

до 15 тис. грн. - 9853 виплати
від 15 тис. до 30 тис. - 1496 виплат
від 30 тис. до 50 тис. - 469 виплат


Цифри свідчать про те, що, якщо страховий випадок підпадає під умови врегулювання по європротоколу, страховики платять відшкодування на будь-які суми в рамках лімітів виплат по європротоколу. Важливо тільки пам'ятати, що при оформленні європротоколу страхове відшкодування є лімітованим в розмірі 50 тис. грн.

Нагадаємо ще раз, що оформлення ДТП за допомогою європротоколу можливе лише за певних умов, тому в разі його настання учасники ДТП мають переконатися, що їх страховий випадок підпадає під ці умови.

Умови, при яких учасники ДТП можуть застосовувати європротокол:

- Наявність у обох учасників ДТП полісів ОСАЦВ
- У ДТП пошкоджено тільки «залізо» і відсутні травмовані і постраждалі люди
- Учасники аварії повинні домовитися про єдиний погляд на причини і обставини аварії.
- У водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.


Якщо хоч одна з цих умов буде відсутня або будуть підозри, що один з учасників ДТП перебуває під впливом алкогольних, наркотичних чи лікарських препаратів; або водії просто не змогли домовитися про обставини аварії; а також не можуть правильно визначити матеріальний збиток, то вони зобов'язані викликати представників Національної Поліції і оформляти ДТП за звичною процедурою.

Рішення про виїзд представників поліції на місце ДТП приймають учасники аварії. Якщо вони хочуть, щоб ДТП оформлялося за звичними правилами, то поліція не має права відмовляти їм у виїзді на місце аварії і оформленні відповідного протоколу.

Якщо водії скористалися європротоколом, то вони:

- Мають право покинути місце ДТП
- Звільняються від обов'язку інформувати відповідний підрозділ Національної поліції України про настання ДТП
- Звільняються від адміністративної відповідальності, передбаченої за спричинення ДТП
- Повинні не пізніше трьох робочих днів з дати ДТП звернутися зі своїм примірником заповненого протоколу до страховика, з яким укладали договір автоцивілки.