Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як працює страхування життя в Україні?

Структура українського страхового ринку все ще відрізняється від європейської, де більшу частину займає страхування життя.

В Україні поки що найбільшим попитом користуються обов’язкові види страховок: автомобільна, медична та соціальна. Як пояснюють експерти, це обумовлено низьким рівнем довіри українців до фінансових інститутів і сформованим стереотипом про недоцільність інших послуг страхування.

Проте фахівці відзначають, що за останні кілька років на страховому ринку відбуваються позитивні зміни. Люди почали частіше замислюватися про майбутнє та додаткові фінансові можливості, які можуть стати «подушкою безпеки» в певний період.

Що таке страхування життя?

Суть даної послуги полягає в акумуляції грошових коштів, які будуть виплачені застрахованій особі або членам її сім’ї в результаті настання певної події (весілля, виходу на пенсію, повноліття, смерті тощо).

Страхувальник вносить платежі за обраною програмою страхування життя, а страховик, в свою чергу, зобов’язується забезпечити йому інвестиційний дохід та фінансовий захист.

Згідно із законодавством, інвестиційний дохід повинен становити до 4% від страхової суми. Крім того, на рахунок страхувальника можуть зараховуватися додаткові бонуси, які залежать від результатів інвестиційної діяльності страхової компанії.

Класичний договір страхування життя передбачає матеріальну компенсацію вигодонабувачу (спадкоємцю або іншій людині, якій призначений грошовий платіж) в разі смерті застрахованої особи.

Укладаючи цю угоду, клієнт може вибрати період страхування так, щоб він збігався, наприклад, з часом, коли його діти ще не досягли повноліття або не працюють, а також виходячи з інших індивідуальних випадків.

Які існують нюанси страхування життя?

Накопичувальне страхування життя розраховується за тарифом від 4 до 10% від страхової суми. Його розмір залежить від віку застрахованої особи (чим вона старша, тим вище ставка), статі (для чоловіків тариф може бути вищим, ніж для жінок) та стану її здоров’я.

Також при обчисленні тарифу страхові компанії використовують спеціальні таблиці смертності, які орієнтовно дозволяють розрахувати суму виплат.

Страхування на певний період — досить популярна послуга. Нею можна скористатися в разі, коли, наприклад, потенційний страхувальник влаштовується на небезпечну роботу. Після звільнення він має право розірвати договір страхування без будь-яких штрафних санкцій.

Угода про страхування життя укладається на строк не менше одного року. У ньому може поєднуватися накопичувальна функція, а також ризикова, передбачена на випадок смерті страхувальника, нещасного випадку або настання певної події.

Які ризики і страхові випадки передбачені програмами страхування життя?

Дана послуга захищає страхувальника від різних ризиків. Основним з них є ймовірність смерті та пов’язані з цим матеріальні втрати вигодонабувачів.

Смерть може настати в результаті нещасного випадку, вбивства або самогубства, важкої хвороби тощо. Кожен з варіантів обговорюється окремо і впливає на вартість страхового поліса.

Серед найбільш поширених страхових випадків є:

- дожиття до закінчення терміну договору;
- смерть застрахованого в результаті нещасного випадку, ДТП (при цьому сума страхової виплати подвоюється) і будь-яких інших обставин;
- втрата здоров’я та працездатності, інвалідність.

Страхування життя в Україні, можливо, поки недостатньо розвинене в порівнянні з аналогічними послугами в європейських країнах. Однак прогрес однозначно є, підкреслюють експерти.

За матеріалами: ВСВІТІ