Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

За підроблену "Зелену карту" українцям загрожує до 1,5 тис. євро штрафу

За кордоном правоохоронці притягують до відповідальності українських громадян через фальшиві поліси "Зелена карта" відповідно до законів країни, на території якої виявлено це правопорушення. У якості покарання - можливі штрафи в 200-300 євро, і навіть в 1,5 тис. Євро, а можливо і порушення кримінальної справи.

Про це в інтерв'ю "Українській перспективі" сказав начальник департаменту Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Роман Коваленко.

"На загальних зборах повних членів МТСБУ ми прийняли рішення, яке набуло чинності з 1 квітня 2019 року: якщо інформація про страховий сертифікат "Зелена карта" відсутня в базі МТСБУ, то цей транспортний засіб вважається не забезпеченим страховим захистом. Про це рішення повідомили Національним бюро інших країн Системи "Зелена карта", - сказав він.

Коваленко додав, що трапляються і зовсім складні сценарії розвитку подій.

"До нас звернувся громадянин, який повертався через Польщу додому. За 100 км до кордону його зупинила місцева транспортна поліція. Вона перевірила документи і виявила, що сертифікат "Зелена карта" підроблений, тому що насправді був виписаний на інший транспортний засіб, до того ж термін дії документа вже закінчився. Далі прибула оперативно-слідча група, яка затримала нашого громадянина, і він просидів під вартою дві доби. Проти нього порушили кримінальну справу, а транспортний засіб забрали на штрафмайданчик. Також водія депортували з території Євросоюзу і на певний час заборонили в'їзд. Чоловік розповів, що його добробут залежав від таких зарубіжних поїздок, тому що він певну групу товарів купував за кордоном і поставляв в Україну. І тепер у нього великі проблеми з тим, на що жити і як годувати сім'ю ", - розповів він.

Також Коваленко підкреслив, що кожна країна захищає інтереси своїх автовласників і пішоходів, тому в країнах Системи "Зелена карта" встановлені жорсткі вимоги щодо наявності страхового поліса.

"Тому авто з іноземними номерами, які заїжджають на територію цих країн, перебувають під особливим контролем. Саме тому важливо, що зараз українські прикордонники здійснюють повноцінний контроль над наявністю і дією "Зелених карток". Це значно знизить ризики для українських автовласників потрапити в неприємності за кордоном", - відзначає він.