Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Експерти нагадали про "підводні камені" при виборі автостраховки

Фахівці дали рекомендації власникам автомобілів при оформленні поліса обов'язкового страхування (ОСЦПВ) і договору добровільного страхування (КАСКО).

Багато автовласників, навіть ті, хто не сумнівається в своїх навичках водіння, рано чи пізно замислюються про те, щоб застрахувати по КАСКО свою машину. І не дарма, адже можна бути впевненим в собі і своїх уміннях, але ніколи не знаєш, який водій їде біля або за тобою.

За офіційними даними Нацполіціі, кількість дорожньо-транспортних пригод в Україні за 1 квартал 2019 року склала 47 445 ДТП, з них 6307 - з потерпілими, в яких 822 людини загинули і 7804 травмовано.


Патрульні підкреслили, що в порівнянні з таким же періодом минулого року всі показники аварійності на дорогах збільшилися. Зокрема, загальна кількість ДТП зросла на 4,2% (за чотири місяці 2018 року був зафіксовано 45 546 аварій).

Автоцивілка виручить, якщо водій спричинив аварію. Завбачливі автовласники вважають за краще оформити ще й КАСКО - страховий поліс, за яким страхова компанія (СК) у разі будь-якої проблеми (ДТП, подряпини цвяхом по кузову, падіння дерев або напад тварин тощо) відремонтує автомобіль за свій рахунок. При наявності КАСКО не важливо, хто винен в ДТП, і необов'язково чекати місяцями рішення суду - страхова бере на себе зобов'язання по ремонту автомобіля. Але обходиться подібний захист вже дорожче - мінімум 5% від ринкової вартості авто.

Кожен автовласник при виборі страхового поліса намагається знайти для себе оптимальні умови. Хтось вибирає страховку, виходячи з ризиків, що покриваються, хтось - за ціною, а деяким взагалі все одно, який у нього поліс, аби був в наявності на випадок аварії або зупинки патрульної поліцією.

На які пункти договору варто звертати особливу увагу при покупці автострахування?

Для початку потрібно прочитати договір в цілому, а особливо - ті пункти, які написані дрібним шрифтом.

Особливу увагу при оформленні поліса обов'язкового страхування (ОСЦПВ), або договору добровільного страхування (КАСКО) звертайте на франшизу. Це частина збитку, яка підлягає самостійному відшкодуванню (покриттю) страхувальником за свій рахунок при виникненні страхового випадку, навіть якщо вона становить 1000 грн. У кожній окремій страховій компанії суми франшизи в різних продуктах відрізняються, і можуть обговорюватися індивідуально зі страхувальником. Чим більше франшиза, тим дешевше поліс, тому радимо при оформленні страховки консультуватися зі страховим агентом або брокером.

Також варто звернути увагу в договорі на пункт «Винятки». В даному пункті перераховуються умови, при яких СК не буде виплачувати компенсацію автовласникові. Наприклад, деякі страховики вводять в договір виняток, пов'язаний з сезонними шинами для авто. Це означає, що якщо автомобіль потрапив в аварію восени-взимку, а шини у нього були літні - виплати не буде.

Класичні СК, які давно працюють на ринку, не зацікавлені в судових розглядах, які негативно відбиваються на іміджі СК і «відлякують» клієнтів. Тому в кожній такій компанії менеджери з продажу автострахування намагаються роз'яснити клієнтам всі умови і запропонувати найбільш прийнятний договір.

Також деякі СК пропонують такий вигідний і зручний бонус до договорів страхування, як послуги технічного асистансу. Наприклад, такі послуги включають - виклик евакуатора, підзарядку АКБ, заміну колеса на запасне або частковий ремонт на дорозі.