Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні змінили правила техогляду автомобілів

З 1 травня 2019 року в Україні змінюються правила проходження обов'язкового технічного контролю (ОТК), повідомили в прес-службі Головного сервісного центру МВС України.

Буде змінений формат документа, який підтверджує успішне проходження транспортним засобом техогляду.

Паперовий бланк протоколу буде видаватися суб'єктами здійснення обов'язкового технічного контролю (ОТК) в комплекті з міткою (самоклейкою) радіочастотної ідентифікації.

Відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов'язаний закріпити мітку в правій верхній частині лобового скла з його внутрішньої сторони, повідомляють в МВС.

Очікується, що дане нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК. Також легше буде перевіряти, чи допущено транспортний засіб до участі в дорожньому русі.

Незабаром інформацію з мітки радіочастотної ідентифікації можна буде зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання.

Зміни в порядку проведення ОТК були затверджені постановою Кабінету Міністрів від 23 січня 2019 року № 46, яка була опублікована 7 лютого 2019 року і набуває чинності через три місяці з моменту опублікування.

Якщо власник авто, що підлягає обов'язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до вступу в силу постанови, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення терміну його дії.

Нагадаємо, в Україні на даний момент техогляд обов'язковий для вантажних автомобілів, таксі, автобусів і транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі. Крім того, техогляд повинні проходити легкові авто, які використовуються в комерційних цілях.