Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Коли в Україні з'являться водійські посвідчення з електронними чіпами?

В Україні скоро можуть з'явитися права з електронними чіпами, а боржникам заборонять продавати авто.

МВС опублікувало законопроект щодо реформування адмінпослуг для водіїв. Частина з них подорожчає, але сервіс обіцяють зробити зручнішим.

Нововведення можуть бути прийняті і набрати чинності ближче до кінця 2019 року або на початку наступного, повідомили в МВС.

Як виявилося, деякі зі змін - ключові, пише повідомила газета "Сегодня". Наприклад, водіям-новачкам або тим, хто втратив водійське посвідчення, видаватимуть нове з електронним чіпом.

Зовнішній вигляд прав не зміниться. На електронному чіпі продублюють візуальну інформацію. На ньому також будуть накопичуватися всі дані про власника посвідчення. Це дозволить краще контролювати правопорушення водія. Адже зараз поліція фізично не може встановити, у водія перше порушення правил або повторне. Тому процедура оформлення штрафу займає багато часу і на практиці не завжди працює.

Нові водійські права будуть мати різні терміни дії і кількість медичних оглядів. Водії категорій С і Д мінятимуть посвідчення і проходитимуть медогляд кожні 5 років. Водії легкових автомобілів - 10-15. Для автовласників, віком понад 50 років, обов'язковий медогляд кожні 3-5 років.

"Після закінчення терміну дії посвідчення водії не повинні по-новому здавати іспити. Потрібно лише переоформити медичну довідку. Процедура переоформлення прав займе не більше півгодини. Крім того, чіп дозволить робити це дистанційно. Нові документи з чіпом будуть коштувати на 10,5 грн дорожче, ніж пластикові, кажуть в сервісному центрі МВС. Зараз вартість пластикових 201 грн.

Це робиться для того, щоб виключити підробку документа. Деякі вже обурилися, що це підвищить вартість посвідчення. Крім того, в законопроекті прописано введення нових категорій для водіїв (АМ - мопеди зі швидкістю до 50 км/год, В1 - квадроцикли, Tm - трамвай, Tb - тролейбус).

Справа в тому, що Україна взяла на себе певні зобов'язання перед ЄС. У всіх країнах є такі категорії. В Європі керуються такою логікою: спершу ти вчишся керувати мотоциклом з малим об'ємом двигуна, а лише пізніше - більш серйозною технікою.

Термін дії посвідчень для водіїв, які задіяні в пасажирських і вантажних перевезеннях, буде не 30 років, а п'ять (передбачається, що після закінчення цього терміну водій повинен буде пройти комплексну медкомісію, включаючи огляд психіатра).

Законопроект забороняє співробітникам сервісних центрів проводити будь-які операції з автомобілем, якщо ім'я його власника занесено до Єдиного держреєстру боржників. Простіше кажучи, якщо водій не заплатив аліменти, то продати авто йому буде складно.

Разом з тим документ передбачає і те, що частина послуг зросте в ціні в два рази. Наприклад, реєстрація автомобіля і малотоннажного пасажирського транспорту обійдеться в суму понад 1100 грн, тоді як зараз вартість не дотягує і до 500 грн.

Документ планує також узаконити створення ряду державних реєстрів: центрів спеціального навчання, атестованих автоінструктор і автошкіл, результатів перевірки цистерн, встановлених на транспортних засобах. Мета - щоб і правоохоронці, і громадяни мали можливість оперативно перевірити, наприклад, легальність роботи автошколи або перевізника, що транспортує небезпечні вантажі.