Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Екстремальний туризм: як страхують в Україні

Безвіз відкрив таку свободу пересування, про яку пару років тому українці не могли і мріяти. Можна планувати будь-які подорожі.

Пакет документів для подорожі тепер мінімальний, і ключовим елементом у ньому буде медичний страховий поліс. Його, як і раніше, часто просять показати при перетині кордону, крім того, він необхідний для вашої ж безпеки.

Андрій Басараб, фахівець зі страхування, розповів Mind, що вважається в Україні екстремальним туризмом та який поліс варто вибрати.

Що покривається у страховці з опцією "екстремальний туризм"?

Наприклад, розтягнення зв'язок гомілки та зап'ясть, переломи ключиць, передпліч, ніг, рук, гомілки та інші, розриви та пошкодження менісків і зв'язок колінного суглоба, всі види обморожень, забої м'яких тканин кінцівок та тулуба, опіки, всі види щелепно-лицьових травм.

Клієнту краще відразу озвучити страховій компанії, яким саме видом спорту він збирається зайнятися, оскільки, якщо турист не зазначив тип активного відпочинку в медичному страховому туристичному полісі, то при отриманні травми страхова відмовить йому в компенсації.

На ринку України кожна компанія розглядатиме страхування екстремального спорту відповідно до своїх критеріїв, перелік ризиків та коефіцієнт здорожчання може бути різним. Наприклад, є компанії, які можуть віднести до екстремального спорту навіть пляжний волейбол. Водночас зауважимо, що окремого виду страхування «Екстремальний туризм» не існує, компанії просто перераховують різні цілі поїздок зі зростаючими коефіцієнтами.

Коли варто купити поліс?

В основному поліси медичного страхування купуються при виїзді за кордон. Для подорожей всередині країни медичну страховку зазвичай не купують. Хоча така опція існує; якщо людина їде подорожувати по Україні, найчастіше їй запропонують страховку від нещасного випадку. Купуючи поліс для виїзду за кордон, краще додати кілька днів до фактичного перебування там, оскільки щось може трапитися в останній день поїздки і буде потрібен час на лікування.

Як оформити страховку екстремального туризму?

Клієнтові потрібно просто додатково поставити галочку при оформленні поліса онлайн, вибираючи додаткову опцію, наприклад, «активний відпочинок» або «спорт». Залежно від того, який саме відпочинок планується.

Що робити, якщо в страховці не було уточнення про екстремальний туризм?

Якщо в полісі немає покриття екстремального туризму, а клієнт збирається, наприклад, зайнятися дайвінгом, то він має усвідомлювати, що можлива травма не буде покрита страховкою.

Що обов'язково потрібно вказати в полісі?

Клієнт має свідомо вказати в полісі, з якою метою він збирається виїжджати за кордон. Це знизить ризик можливої відмови у виплаті при настанні страхового випадку.

Що потрібно робити, якщо стався страховий випадок?

Звернутися до асистансу. Контакти асистансу зазвичай вказані в полісі.

Як вибрати клініку?

Клієнт не зв'язується безпосередньо з клінікою – при настанні страхової події потерпілий або його представники повинні зв'язатися з асистансом. Асистанс вирішує всі необхідні питання: вибір клініки, час прийому лікаря, оформлення необхідних документів та сплату за послуги.

Якщо щось не влаштовує в обслуговуванні конкретної клініки, можна спробувати домовитися про переведення в іншу. Все залежить від місця, де знаходиться пацієнт, чи є клініки схожого профілю в тому ж районі, і що саме не влаштовує.

Чи можна вибрати асистанс?

У всіх страхових компаній України асистанс прописується в полісі автоматично, його клієнт не вибирає. Тож вибір асистансу зрештою зводиться до вибору страхової компанії, в якій клієнт вирішить придбати поліс.

Скільки виплачує страхова компанія?

Якщо потенційний турист збирається просто засмагати на сонечку, то зазвичай купує базовий поліс міжнародного туристичного страхування. При цьому треба пам'ятати, що в Європі сума покриття складе 30 000 євро, а у США та Канаді - $50 000.

Якщо ж людина збирається займатися екстремальним спортом, на кшталт дайвінгу або катання на лижах, вартість поліса автоматично зростає, до нього додається опція «Активний відпочинок» або «Спорт».