Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Прикордонники почали перевірку полісів «Зелена карта» в автоматичному режимі

Державна Прикордонна Служба України з 8 лютого розпочала перевірку в автоматичному режимі наявності і дії страхових сертифікатів «Зелена карта» при перетині автовласниками кордону України.

У тестовому режимі такі перевірки почалися ще в грудні минулого року на окремих пунктах перетину державного кордону.

Зараз перевірки здійснюються на всіх пунктах перетину державного кордону, тобто наявність чинного поліса «Зелена карта» прикордонники перевіряють у кожного водія, що виїжджає за межі країни.

Якщо в базі даних МТСБУ прикордонники не знаходять інформацію про укладення договору «Зелена карта», то автомобіль не пропускають за кордон, тому що в'їзд до країн міжнародної системи страхування без поліса заборонений. Крім того, невідповідність даних про пред'явлений сертифікат в базі МТСБУ і даних, зазначених у страховому сертифікаті, інші відмінності в даних, дають підставу вважати поліс «Зеленої карти» фальшивим або сфальсифікованим.

У МТСБУ заявили, що вже в перші дні масової перевірки наявності та дії «Зеленої карти» на всіх пунктах перетину кордону були випадки, коли водії сумнівалися щодо правомірності дій співробітників Держприкордонслужби з перевірки полісів або заборони виїзду в разі його відсутності, повідомив Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Так, 13 лютого у Львівській області сталася неприємна ситуація, коли водій в агресивній формі відмовився пред'явити прикордонникам поліс, посилаючись на наявність польського внутрішнього поліса ОСЦПВ. Він не відреагував на вимоги прикордонників і разом з пасажиром автомобіля намагався чинити опір, здійснивши спробу нападу. У підсумку, водія і пасажира затримали співробітники Національної поліції і склали документи про адміністративне правопорушення. Обставини інциденту з'ясовують правоохоронні органи, порушникам загрожує притягнення до кримінальної відповідальності.

Громадяни, які навмисне пред'являють підроблені страхові сертифікати, зобов'язані сплатити чималі штрафи або нести покарання у вигляді обмеження волі. Перевірити дію поліса зелена карта можна на сайті МТСБУ або зателефонувавши до контакт-центру за номером 0-800-608-800.

Подібні дії можуть призвести або до істотного штрафу (до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 3400 грн), до виправних робіт або навіть позбавлення волі.