Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні почали страхувати бджіл

Українські страховики запровадили добровільне страхування бджіл.

Про це пишуть ЗМІ.

«Страхова компанія «Брокбізнес» одна з перших на вітчизняному страховому ринку впроваджує новий страховий продукт – добровільне страхування бджолосімей, яке надає страховий захист родинам бджіл у вуликах від таких ризиків, як: захворювання, крадіжка з проникненням, пожежа, вплив стихійних явищ, раптове отруєння», – йдеться в повідомленні компанії.

Вартість страхування визначають та узгоджують у процесі переговорів залежно від об'єкта страхування, від обраної групи страхових ризиків, максимальної суми відшкодування страхових збитків, страхового покриття, франшизи та інших факторів.

При страхуванні бджолосімей тариф становить від 0,3 до 7%, з франшизою 2%.

Нагадаємо: у червні 2018 року Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів зафіксувала загибель бджіл через порушення правил під час застосування пестицидів на посівах ріпаку у Волинській області.

Додамо, що окрім хімікатів, на бджіл негативно впливає також мобільний зв'язок, повідомили індійські вчені. За їх словами, електромагнітні хвилі, які випромінюють вишки стільникового зв'язку і самі мобільні телефони, вкрай негативно впливають на «навігаційні навички» робочих бджіл. Зокрема, коли мобільний телефон знаходиться поблизу вулика, робочі бджоли не можуть повернутися додому. У результаті вулики залишаються з одною королевою-маткою і яйцекладкою, а рій гине протягом 10 днів.

Експеримент, проведений у південному штаті Керала в Індії, показав, що раптове падіння популяції бджіл викликано вишками, що встановлюють по всьому штату компанії мобільного зв'язку, які розширюють свою мережу.

Подальше збільшення числа вишок стільникового зв'язку і мобільних телефонів призведе до того, що бджоли-медоноси можуть бути знищені протягом 10 років, вважають учені.

До слова, у сусідніх країнах, зокрема Білорусі та Росії, страхові компанії не перший рік пропонують пасічникам застрахувати бджіл.

У США давно існують страхові програми для захисту бджіл, інвентаря і навіть продукціі: меду, пилку.

У Британії, крім безлічі програм страхування в галузі бджільництва, є окрема програма по страхуванню від хвороб бджіл.

У Канаді особлива увага приділяється страхуванню зимівлі бджіл. При цьому страхові ризики наступні: несприятливі погодні умови, хвороби і шкідники, а також інвазії або епідемії, від яких не існує адекватних засобів захисту.