Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Електронний поліс "автоцивілки" в Україні мають 5% водіїв

Моторне (транспортне) страхове бюро України надало статистику продажів електронних договорів ОСЦПВ станом на 18 січня 2019 року: за лютий 2018 -січень 2019 українські страховики продали 163 тис. Е-полісів (через платформу EWA продано 28 тис. шт.).

Загальна страхова премія за електронними договорами автоцивілки склала 117,8 млн. грн.

Середня вартість електронного полісу склала 748 грн.

За грудень продано майже 35 тис. е-полісів на 25,5 млн. грн., а за неповний січень 18 тис. на загальну суму 13,1 млн. грн.

За даними Бюро, 33 страховика (з 51 СК, які мають право укладати договори страхування з автоцивілки) запустили електронні продажі, середньомісячна частка електронних договорів склала 4,6% від загальної кількості укладених договорів ОСАГО.

Однак впровадження «електронного полісу» не скасовує можливості укладати договори страхування в паперовій формі. Право вибору форми договору обов'язкового страхування залишається за клієнтом.

Однак, хоч для багатьох водіїв можливість укладання договору он-лайн є зручною, але не досить вигідною. Більшість страхових компаній при покупці е-полісу автоматично ставлять франшизу, від якої не можна відмовитися. З одного боку, це дещо здешевлює вартість страховки (на 100-200 грн. в середньому), однак у разі настання страхового випадку страховик не компенсує клієнту суму франшизи. А сума ця, зазвичай, 1000 - 2000 грн. При оформленні звичайного полісу в офісі компанії завжди можна обрати франшизу 0%.

Є ще один нюанс, про який слід пам'ятати, обираючи е-страховку. Можливість укладати договір обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності з'явилася в українських водіїв з 7 лютого 2018 року в відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг №3631 від 31.08.2017 «Про затвердження змін до Положення про особливості укладання договорів ОСЦПВ». Але відомі не поодинокі випадки, коли поліцейські не визнавали електронний поліс ОСЦПВ дійсним і штрафували водіїв через відсутність автостраховки.

Зараз готується для подання до Кабінету Міністрів зміни до Правил дорожнього руху, якими буде забезпечено підтвердження наявності чинного договору е-ОСАГО, а також нормативне врегулювання питань інтеграції єдиної централізованої бази даних МТСБУ і інформаційних баз даних Національної поліції.

За матеріалами: Форіншурер