Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні може істотно подорожчати "автоцивілка"

Поліси "автоцивілки" незабаром можуть здорожчати.

У Нацкомфінпослуг затвердили проект змін до коефіцієнтів, якими керуються страхові компанії при розрахунку вартості полісів ОСЦПВ.

Документ передали на узгодження в профільні міністерства і відомства, і орієнтовно в березні 2019 року він має запрацювати, пишуть ЗМІ.

Базова ставка автоцивілки не зміниться. Поміняються тільки коефіцієнти і розміри страхових сум.

Так, наприклад, Нацкомфінпослуг хоче збільшити на 30 тис. грн суму максимальних виплат майнових збитків. Чиновники також пропонують збільшити коефіцієнт для авто без реєстрації в Україні та зменшити його при покупці електронного полісу.

В цілому в 2019 році поліси ОСАЦВ в нашій країні подорожчають на 20-30%, з урахуванням нововведень Нацкомфінпослуг і політики страховиків. Такої думки дотримується В’ячеслав Черняховський, голова асоціації «Страховий бізнес». Він вважає, що в нинішньому році приблизно на 30% збільшаться і максимальні розміри виплат постраждалим.

Черняховський впевнений, що без підвищення вартості автоцивілки не обійтися. Від цього залежить не тільки нові страхові суми, але і якість самої послуги.

"Деякі страхові компанії зараз через неможливість серйозно підвищити ціни, починають рубати виплати, що не особливо добре виглядає. Але тарифи по ОСЦПВ не переглядали 8 років, все подорожчало, а автоцивілка - не дуже. В Україні поліс коштує 20 євро, в Східній Європі - 70-150 євро, в Західній - 200-500 євро. Без підвищення ціни не буде ні нової якості, ні нових страхових сум, ні сервісу", - запевнив Черняховський.

"Базову ставку не змінюємо, але коефіцієнти і розміри страхових сум - так. Зміни в нормативний акт Нацкомфінпослуг будуть заюстовані в 1 кварталі. Законопроект про автоцивілку ми передали до профільного комітету Верховної Ради. Очікуємо, що протягом січня він буде зареєстрований групою депутатів", - розповів член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

Основні нововведення, які чекають на ринок ОСЦПВ:

- Суму максимальних виплат майнових збитків піднімуть з 100 тис. грн. до 130 тис. грн., по життю і здоров'ю потерпілих осіб - з 200 тис. грн. до 260 тис. грн.

- Змінять коефіцієнти, пов'язані з місцем реєстрації автомобіля, на прив'язку до реєстрації страхової компанії (на практиці має здешевити поліси в маленьких містах і селах);

- Додадуть понижуючий коефіцієнт для електромобілів - 0,9%.

- Збільшать коефіцієнт для автомобілів без української реєстрації - з 5% до 10%;

- Зменшать коефіцієнт при покупці електронного поліса - він буде на 10% дешевшим від паперового аналога;

- Кожен страховик повинен буде у себе прописати порядок застосування бонус-малус (бонуси безаварійним водіям), який буде поширюватися на всі договори (якщо не буде використовуватися, то теж за всіма договорами).