Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як МТСБУ має виплачувати за страховиків-банкрутів?

Що робити страхувальникам, якщо страхова компанія, яка повинна була виплатити страхову компенсацію за полісом "автоцивілки", збанкрутіла?

Згідно закону, за таких страховиків має виплачувати Моторно-транспортне бюро України.

Чинний порядок передбачає, що у встановлені терміни постраждалі повинні подати пакет документів для виплати в Моторне бюро.

Рішення про початок прийому заяв по кожній компанії приймає Президія, і після цього на сайті бюро розміщується оголошення, в якому зазначаються терміни і порядок подачі документів.

Після закінчення цього терміну, в залежності від кількості звернень та залишку коштів конкретно кожного страховика, затверджується гранична сума компенсації на одного потерпілого і після цього починається процес виплат.

Як МТСБУ буде платити за страховиків-банкрутів?

- Заява про виплату страхового відшкодування подається фізособою-потерпілим або його законним представником або спадкоємцем
- Шкода, заподіяна життю, здоров'ю або майну потерпілого - фізособи;
- Одержувачем виплат є виключно постраждалі - фізособи, яким заподіяно шкоду, їхні законні представники або спадкоємці.
- Страхові виплати здійснюються за заявами, що надійшли в МТСБУ в період і за зобов'язаннями страховиків, які визначені Президією МТСБУ.
- Виплати страхового відшкодування за шкоду, заподіяну життю і здоров'ю потерпілого, здійснюється в повному обсязі.
- Виплати страхового відшкодування за шкоду, заподіяну майну, здійснюються в розмірі оціненої шкоди, але не вище граничної суми виплати страхового відшкодування на одного потерпілого.


Після проведення в межах визначених граничних сум виплат фізичним особам президія МТСБУ може прийняти рішення про можливість подальшого здійснення повернення залишку коштів гарантійних внесків шляхом врегулювання страхових випадків і виплат страхового відшкодування за іншими зобов'язаннями страховика (в тому числі перед юридичними особами).

Для прийняття МТСБУ рішення про виплату до заяви на відшкодування шкоди обов'язково повинні додаватися:

- завірена судом копія судового рішення про стягнення страхового відшкодування або відшкодування шкоди - в разі, якщо спір про виплату страхового відшкодування або відшкодування шкоди розглядався в суді;
- оригінал або завірена копія листа органу виконавчої служби про результати виконання судового рішення - у разі, якщо подавалася заява про примусове виконання судового рішення;
- письмове обґрунтування та підтверджуючі документи про причини неподання заяви про примусове виконання судового рішення - у разі, якщо спір про виплату страхового відшкодування або відшкодування шкоди розглядався в суді і прийнято рішення про задоволення позову, однак заяву про примусове виконання такого рішення не подавалася;
- завірена судом копія постанови суду про притягнення до адміністративної відповідальності особи, цивільно-правова відповідальність якої застрахована (її працівника) або інший документ, що підтверджує наявність підстав для настання відповідальності такої особи, а також оригінали або завірені належним чином копії документів на підставі яких оцінено розмір збитків , - в разі, якщо суперечки про виплату страхового відшкодування або стягнення збитків з відповідальної особи не розглядалися в суді.

Згідно з чинним законодавством, виплати за зобов'язаннями неплатоспроможних страховиків МТСБУ здійснює після завершення процедури банкрутства і / або ліквідації компанії.

За матеріалами: Форіншурер