Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водієві на замітку: які "сюрпризи" трапляються на дорогах, коли йде сніг з дощем

Черговий сюрприз української зими: мокрий сніг з дощем і температура близько 0 градусів за Цельсієм. Як краще їздити в таку погоду, зібрало поради фахівців видання 24ТВ.

Здавалося б, якщо за вікном мокрий сніг з дощем, для бувалого водія тут нічого нового - окремо кожен вид цих опадів нам добре знайомий.

Але коли вони збираються разом, можна очікувати сюрпризи, до яких краще підготуватися заздалегідь.

Огляд. Лапатий сніг налипає на скло салону і обмежує огляд - точніше, він може зробити машину «сліпою» в деяких секторах. Особливо це стосується міського режиму руху, коли автомобіль їде повільно, а ще - у вітряну погоду, коли сніг наліпає на скло. Що робити? У таку погоду перед виїздом з парковки потрібно гарненько протопити салон, щоб вікна стали теплими. Сніг підтане і сповзатиме вниз. Склоочисники і штатний обігрів (обдування) стекол повинні бути в порядку.

Можна спливти. Пухка сніго-водяна каша може збиратися на асфальті. Це ідеальні умови для слешпленнінга - спливання коліс на клині з вологи, що утворюється в зоні контакту шини з дорогою. Така небезпека реальна не тільки при русі на великій швидкості, але і при гальмуванні в міських умовах. Намагайтеся рухатися неспішно і з запасом дистанції, особливо якщо у вас широкі шини європейського типу з щільним малюнком протектора.

Місцями ожеледь. Температура в такий снігопад може бути трохи вищою чи нижчою за нуль, тому цілком можливо, що на якихось ділянках дороги опади підмерзнуть. Особливо потрібно побоюватися холодних ділянок трас і міських вулиць - мостів, шляхопроводів, які продуваються вітром, за містом - при виїзді з лісу чи гір.

Як і за будь-яких опадів, у сніг з дощем подвоюйте увагу, не забуваючи про додатковий аспект - проблеми з дорожнім покриттям. Навіть якщо ваша машина впевнено місить снігову кашу і чіпляється протектором за асфальт, будьте готові до того, що незабаром - ближче до вечора або просто за найближчим поворотом - може трапитися ожеледиця.

Також слід враховувати, що у таких погодніх умовах часто виникають затори, при чому не тільки у місті, а й на трасах. Вирушаючи в дорогу взимку, укомплектуйте автомобіль теплим пледом, парою дійсно зимового взуття і тримайте бак якомога більш повним.