Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Пільговики не можуть скористатися європротоколом

Автовласники, які отримали поліс "автоцивілки" на пільгових умовах, не можуть скористатися європротоколом. У разі ДТП їм потрібно обов'язково викликати поліцію.

Таке рішення прийняв Верховний Суд.

Складання європротоколу в такому випадку не буде підставою для отримання страхового відшкодування.


Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову потерпілого в ДТП учасника бойових дій про стягнення відшкодування зі страхової компанії, з якою винуватець уклав договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Рішення мотивоване тим, що, хоча позивач, як учасник бойових дій, і звільнений від обов'язку придбавати поліс автоцивільної відповідальності, це не дає йому права складати європротокол.

Апеляційний суд скасував попереднє рішення і задовольнив позов в частині стягнення страхового відшкодування та пені.

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу страхової компанії, рішення суду апеляційної інстанції скасував і залишив в силі рішення суду першої інстанції.

«Оформлення ДТП як страхового випадку при його настанні за участю осіб, які звільнені від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (при відсутності у них відповідного поліса), має проводитися з інформуванням поліції, оскільки законом не передбачена можливість складання європротоколу при відсутності у її учасників страхових полісів», - йдеться в рішення суду.