Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Що робити, якщо збиток через ДТП перевищує ліміти страхових виплат?

Згідно зі статистикою МТСБУ за 2018 рік, всього 1,13% від загальної кількості випадків майнової шкоди в ДТП перевищує ліміти виплат з "автоцивілки", але їхня кількість зростає, констатують в Бюро. За той же період минулого року їх частка становила 0,73%.

При цьому, ці 1% випадків збитку на суми понад 100 тис. грн. (близько 1 тис. страхових випадків), дають майже 7% від загальної суми виплат страховиків за майновим збитком в ДТП або майже 100 млн. грн. за 8 місяців 2018 року (всього страховики виплатили за полісами ОСЦПВ за січень-серпень 1,4 млрд. грн.).

Поліс ОСЦПВ - це не просто обов'язковий документ для керування транспортним засобом, а й важливий, на жаль, в таких трагічних ситуаціях.
- «Є моральна й етична сторона питання», - вважає Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко. - «Навіть, якщо випадків ДТП, де збиток перевищив страхові ліміти по ОСАГО, відносно не так багато в загальній кількості - хіба постраждалі в них повинні залишатися без повноцінного страхового захисту?».

Тому, на думку Володимира Шевченка, питання збільшення лімітів страхових виплат з "автоцивілки" давно назріло. - «Ми розраховували на прийняття нової редакції закону «Про ОСЦПВ», де було передбачено поступове підвищення лімітів страхових виплат до європейських стандартів за шкоду майну: 500 тис. грн. на одного потерпілого і 2 млн. грн. на один страховий випадок, з подальшим збільшенням лімітів до 8 млн. на одного потерпілого в ДТП.

На жаль, законопроект не був прийнятий, але це не означає, що питання залишиться невирішеним. - «Нам треба задіяти інші шляхи: підвищення лімітів рішенням Нацкомфінпослуг, як це було зроблено в 2016 році, розробка та лобіювання прийняття нового законопроекту, що регулює сферу ОСЦПВ».

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, ліміт виплат за шкоду майну в Україні становить 100 тис. грн., Але не більше 500 тис. грн. на один страховий випадок.

Але були випадки, коли збиток від ДТП може перевищувати кілька мільйонів гривень. Ту частину збитку, яка не буде покрита полісом ОСЦПВ, кажуть в МТСБУ, потерпілі можуть спробувати отримати через суд з винуватця ДТП.

Аби не потрапити до такої ситуації, фахівці радять придбати поліс добровільної автоцивілки, який за порівняно не великі гроші дозволить збільшити ліміти відповідальності.