Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Розпочато полювання на власників фальшивих полісів «Зелена карта»

Державна прикордонна служба України отримала можливість перевіряти в режимі реального часу сертифікати «Зелена карта» при перетині українськими авто державного кордону.

Цей процес став можливим завдяки встановленню взаємообміну між базою даних МТСБУ та інформаційно-телекомунікаційною системою прикордонного контролю «ГАРТ-1» прикордонної служби.

Таким чином прикордонники отримали реальну можливість перевірки не тільки наявності страхових полісів, а й їх чинність.


Тепер, коли водій перетинає кордон України на авто і пред'являє працівникові прикордонної договір страхування «Зелена карта», укладений із страховиком, то прикордонник в режимі реального часу може зробити запит до бази МТСБУ через систему «ГАРТ-1».

У разі, якщо в базі МТСБУ відсутня інформація про укладення відповідного договору, то такому авто виїзд з України в країни міжнародної системи страхування Зелена карта заборонено.

Невідповідність номера авто в базі МТСБУ і зазначеного в полісі є підставою вважати сертифікат «Зелена карта» підробкою, що може стати причиною виклику на місце події оперативної слідчої групи поліції і подальших відповідних дій (складання протоколу, вилучення поліса «Зелена карта», отримання пояснень місця і осіб, які здійснювали його оформлення від імені страховика).

Шахраям загрожує штраф або тюремне ув'язнення

МТСБУ застерігає українських водіїв від покупки фальшивих і фальсифікованих договорів страхування. Законом передбачено штраф за підробку документів розміром до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 6 місяців або обмеження волі на строк 3-5 років або позбавлення волі на строк до 5 років.

Умисне використання підробленого документа карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів або арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Кожен водій може самостійно перевірити чинність поліса «Зелена карта» за держномером авто або за номером поліса на сайті МТСБУ або за телефоном гарячої лінії МТСБУ 0 800 608 800 (цілодобово, безкоштовно).


Також радимо не укладати договір безпосередньо перед перетином кордону, а заздалегідь подбати про страховий захист, звернувшись до надійного страховика за кілька днів перед запланованою поїздкою.