Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні збільшився обсяг страхових виплат при ДТП

В Україні на 8,6% зменшилася кількість ДТП у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Незважаючи на це, обсяг страхових виплат продовжує зростати.

В основному, зростання виплат зумовлено збільшенням кількості ДТП з середніми і великими майновими збитками.

Також основною статтею їх збільшення є 70% зростання розміру виплат за шкоду, яка була заподіяна життю та здоров'ю потерпілих, повідомляє Моторно-транспортне страхове бюро України (МТСБУ).

У порівнянні з 2017 роком, на 36% зросли збитки за договорами ОСЦПВ у групах від 90 до 100 тисяч гривень.

В інших грошових сегментах зростання збитків присутнє, але воно незначне. Сумарно, виплати за майновим збитком склали 17 029 гривень, а за шкоду, заподіяному життю та здоров'ю - 25 022 гривень.

Відмічено зростання і кількості укладених європротоколів при незначних ДТП. З початку року оформили 23 815 таких документа. При цьому кожен десятий європротокол був оформлений в електронній формі за допомогою сервісу МТСБУ.

Як і раніше, гостро стоїть питання термінів виплат за страховими випадками. У поточному році середній термін склав 105 днів. У зв'язку з цим кількість скарг зросла на 39% і склала 1 303 звернень.

«Поширення практики врегулювання ДТП за допомогою європротоколу, в тому числі, електронного європротоколу дозволить істотно скоротити терміни врегулювання страхових подій. Адже при такому способі врегулювання не потрібно чекати рішення суду про визнання винуватця ДТП. Також страховий ринок стоїть перед необхідністю спрощення страхових процедур, в тому числі за рахунок впровадження інноваційних підходів у врегулюванні, в частині переходу до електронного документообігу та спрощення порядку подання документів при використанні Mobile ID», - заявив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.