Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Поліція за кордоном перевірятиме українські автостраховки

З 1 вересня митна і дорожня поліція країн міжнародної системи Green Card отримали можливість перевіряти валідність українських полісів «Зелена карта» онлайн через централізовану базу даних МТСБУ.

Тепер іноземна поліція, зупинивши автомобіль з українськими номерами, може перевірити онлайн, чи дійсний договір «зелена карта» на певну дату по держномеру автомобіля і отримати дані про страховика, який видав поліс, а також перевірити статус страхового поліса за його номером.

Як повідомили в Бюро, в разі недійсності страхового поліса, українському водієві загрожує штраф. Наприклад, в Польщі таке порушення буде коштувати автовласнику 4000 злотих (1000 євро) і евакуація автомобіля на штрафмайданчик.


Однак, система може на один запит видавати кілька варіантів відповіді. Це обумовлено тим, що під одним держномером можуть бути зареєстровані транспортні засоби різних категорій (наприклад, автобус і легковий автомобіль) або некоректністю внесення страховиком даних в ЦБД.

Згідно статистики Бюро, щорічно в середньому на території країн системи «Зелена карта» за участю і з вини українських страхувальників відбувається до 3,5 тис. ДТП, середній збиток за якими коливається в межах 2000-2500 євро. Національне бюро щорічно в середньому врегульовує 1200 страхових випадків, що сталися на території України за участю та з вини іноземних водіїв.

Україна отримала статус «повного члена» в міжнародній системі автомобільного страхування з січня 2005 року, основними завданнями якої було створення механізму захисту інтересів власників транзитних автомобілів і постраждалих від цих автомобілів у країні відвідування.