Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні хочуть впровадити бюджетно-страхову модель фінансування медицини

Народні депутати пропонують запровадити в Україні бюджетно-страхову модель фінансування системи охорони здоров'я, що передбачає залучення інших альтернативних джерел, включаючи страхування. Відповідний проект закону №9163 зареєстрований у Верховній Раді.

Проектом передбачено впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування, згідно з якою медпослуги, лікарські засоби, а також вироби медпризначення надаються в основному в рамках двох програм - базової програми державного медичного забезпечення та програми загальнообов'язкового медичного страхування (ОМС).

Ініціатори законопроекту пропонують розділити надання послуг у сфері охорони здоров'я на три рівні: життєзабезпечуючий (екстрена, ургентна, швидка медична допомога, лікування невідкладних станів, що загрожують життю пацієнта), здоров'язберігаючий рівень (надання послуг, спрямованих на збереження здоров'я пацієнта, лікування травм і захворювань, що загрожують здоров'ю або працездатності пацієнта), а також рівень додаткового попиту.

Базова програма державного медзабезпечення, відповідно до Конституції України, гарантує безоплатне надання медпослуг в державних і комунальних закладах за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Фінансування програми встановлюється на рівні не нижче 3,5% від запланованого показника ВВП. В рамках цієї моделі забезпечується надання послуг життєзабезпечуючого рівня.

Програма ОМС передбачає обслуговування пацієнтів за рахунок коштів системи загальнообов'язкового медичного страхування. Застрахованими особами відповідно до положень законопроекту є всі громадяни України, а також іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території країни.

Страхові внески за працюючих осіб сплачують роботодавці та інші прирівняні до них особи, за непрацюючих осіб - органи місцевого самоврядування. Планується, що в рамках програми фінансуватиметься надання вторинної та третинної медичної допомоги, а також частково первинної.

У законопроекті прописані вимоги до страховиків, які працюють в системі ОМС, в тому числі до їх фінансового стану, можливості забезпечити організацію та фінансування медичної допомоги, вимоги до їх акредитації та підключення до інформаційної системи ОМС. При цьому для забезпечення стійкості фінансової системи ОМС і гарантованого виконання договорів страхування, законопроектом передбачено створення Резервного Фонду ОМС за рахунок відрахувань із зібраних страхових платежів. З даного фонду будуть здійснюватися виплати у разі вичерпання коштів страхових резервів страховика.

Джерелами фінансування охорони здоров'я крім державного та місцевого бюджету, а також системи загальнообов'язкового медичного страхування є кошти добровільного страхування (не входять в програму держгарантій), а також кошти фізичних і юридичних осіб. Саме за їх рахунок фінансуються послуги додаткового попиту.