Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страховики розповідають, чому не можна займатися самолікуванням?

За статистикою, 90% пацієнтів займаються самолікуванням, робити ж цього категорично не можна, вважають лікарі і страховики.

Якщо пацієнт самостійно призначає собі і приймає лікарські препарати, маскуючи таким чином симптоми захворювання, воно буде важко піддаватися лікуванню і може стати хронічним.

Згідно з опитуванням страховиків, 47% опитаних вважають за краще займатися самолікуванням, 53% йдуть до лікарів, коли симптоми не зникають протягом тривалого часу або набувають загрозливого характеру.

За іншими джерелами, до 80-87% споживачів при купівлі ліків обходяться без лікарських порад і не отримують належної інформації про придбані препарати, доцільності їх використання, побічні ефекти або отримують її не в повному обсязі.

Пацієнти починають приймати препарати з досвіду минулих захворювань - ті, які їм колись призначав лікар. Також вони купують активно рекламовані ліки або ж консультуються з фармацевтами в аптеці, які, в свою чергу, дають рекомендації, з огляду на власні переваги або спираючись на взаємодію з представниками фармацевтичних компаній, кажуть страховики.

Препарати, які пацієнти призначають самі собі - антибактеріальні, відхаркувальні, знеболюючі - дуже часто маскують картину захворювання. Наприклад, люди активно вживають знеболюючі при болю в животі. Цього категорично не можна робити, тому що в животі можуть протікати запальні процеси, можуть бути хірургічні патології, а після знеболюючих препаратів, які приглушують симптоми, досить складно розібратися в ситуації. В результаті процес лікування і одужання затягується.

Якщо ви захворіли, то слід звернутися до лікаря для здачі аналізів і точного визначення діагнозу. Після цього лікар зможе призначити необхідне саме вам лікування, яке не дасть хвороби затягнутися. При сильному нездужанні можна безкоштовно викликати лікаря додому, радять страховики.

Лікарі на замовлення страхових компаній неодноразово проводили дослідження у великих містах, в ході яких з'ясували, що фармацевти в більшості випадків рекомендують придбати препарати для самолікування, не звертаючи увагу покупців на необхідність звернутися до лікаря, причому в 48,7% випадків їх поради включають рекомендації з прийому антибактеріальних препаратів (АБП), які не відповідають чинним стандартам лікування.

Нераціональне застосування АБП є однією з рушійних сил поширення антибіотикорезистентних бактерій.

Також в ході дослідження з'ясувалося, що третина відвідувачів аптек (34%) купували препарат, рекомендований аптечним працівником, часто роблячи це навіть всупереч призначенням лікаря.

Люди люблять приймати один антибіотик, розрахований на короткий триденний курс, але через безконтрольний прийому цього препарату у бактерій до нього виробляється стійкість, і в 60% випадків він уже не допомагає. Для того, щоб визначити чутливість бактерій до антибіотиків, є спеціальні аналізи. І іноді результати дослідження показують, що бактерія резистентна до всіх антибіотиків, тобто лікувати пацієнта вже фактично нічим. Підходять тільки групи антибіотиків, які вводяться внутрішньовенно в найскладніших ситуаціях.

Будьте здоровими та не нехтуйте страхуванням.

За матеріалами: Форіншурер