Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

10 рекомендацій страховиків щодо здорового харчування школярів та їхніх батьків

Всім відомо, що основною діяльністю страхової компанії є захист майнових та інших інтересів клієнтів у разі непередбачених ситуацій і відшкодування збитку.

Але страховики також не забувають і ще одну важливу функцію - попереджувальну, яка спрямована на запобігання страхових випадків і зменшення негативних наслідків.

Ніхто не посперечається, що здоров'я людини є фундаментом для повноцінного життя. Тому піклуватися про нього слід з дитинства.

1. Вранці дитина обов'язково повинен снідати.

Це повинен бути повноцінний сніданок, який наситить організм і додасть йому енергії. Готуйте дитині вранці каші (вівсяна, гречана, кукурудзяна, пшоняна і т.п.) з додаванням ягід, фруктів, овочів, горіхів, насіння. Білкові сніданки також є дуже хорошим початком дня: страви з яєць з овочами, сирники або млинчики з сиром, м'ясо або риба з кашею і/або овочами. Такі сніданки збагатять організм поживними речовинами і додадуть відчуття ситості мінімум на 2,5-3 години.

2. Давайте дитині в школу корисні перекуси.

Це можуть бути фрукти, сухофрукти, горіхи або нарізані шматочками овочі та сир. Щоб дитині було зручніше і цікавіше, можна нанизати шматочки фруктів, овочів, сиру на шпажки. Якщо ви робите сендвічі, використовуйте цільнозерновий хліб або хліб з висівками. Ковбасу і шинку замініть на варене / запечене м'ясо або яйця, додайте овочі та зелень. А якщо загорнете всю начинку в лаваш, отримаєте смачний рол.

Зручним варіантом для шкільного перекусу можуть бути перепелині яйця з овочами. Враховуйте смаки дитини.

3. Овочів і фруктів в денному раціоні повинно бути багато.

Статистичні дані свідчать про те, що і дорослі, і діти їдять дуже мало овочів і фруктів, в той час як численні дослідження доводять, що вживання навіть 200 грамів цих продуктів щодня значно зменшує ризик виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань. У різних країнах (в Україні також) в основних рекомендаціях з харчування існує правило "5 в день", яке означає, що в день потрібно з'їдати не менше 5 порцій овочів і фруктів (3 порції овочів і 2 порції фруктів). Додавайте дитині овочі (свіжі, варені, тушковані, запечені) і / або фрукти до кожної страви, давайте фрукти замість солодощів.

4. Не забувайте про бобові, вони повинні бути в раціоні дитини обов'язково.

Горох, квасоля, сочевиця, нут, маш, соя - це рослини, які за вмістом білка близькі до м'яса. Білок є будівельним компонентом для наших клітин, з якого складається весь організм. Тому, якщо ваша дитина відмовляється від м'ясних чи рибних страв, готуйте їй страви з бобових. Також в бобових багато клітковини, яка дає відчуття ситості на довгий час і покращує роботу кишківника. Вони багаті вітамінами групи В, вітаміни А, С, Е, Н, РР і мінералами - кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, цинк, марганець, мідь, молібден, йод. Бобові містять мало жирів і не містять холестерину, тому є незамінними для хорошої роботи серця.

5. Вибирайте цільнозернові продукти.

У природному (цілісному) вигляді зерна покриті твердою оболонкою, яка складається з клітковини - грубих волокон. Людський організм не здатний переварити ці волокна, але, проходячи по травній системі, клітковина робить важливу роботу: заповнюючи шлунок, дає відчуття ситості на довгий час, покращує перистальтику кишківникаі, як віником, вимітає з його стінок залишки непотрібних речовин. Вживайте самі і готуйте дітям саме цільні зерна: овес, пшеницю, гречку, пшоно, бурий або червоний рис, кукурудзяну, ячну, перлову крупи, макаронні вироби з твердих сортів пшениці тощо.

6. Стежте за тим, щоб дитина пила достатню кількість води.

Насправді, більшу частину рідини, необхідної організму, ми отримуємо з їжею. Але в різних ситуаціях - спека, фізична, розумова активність, хвилювання - потреба в рідині може збільшуватися. Саме тому, пляшка з водою у школяра повинна бути завжди з собою. Головний орієнтир, коли дитині треба пити - це відчуття спраги. Але діти не завжди реагують на сигнали про спрагу, тому важливо нагадувати їм про воду.

7. Обмежте вживання дитиною солодкого, швидких вуглеводів.

Зовсім виключати з раціону дітей цукор і випічку немає необхідності. Діти витрачають щодня велику кількість енергії, тому "швидке паливо" їм необхідно. Проблема в тому, що дуже часто солодощі, хлібобулочні вироби та солодкі напої складають левову частку денного раціону дитини. Зайвий цукор (глюкоза) в організмі запасається у вигляді жиру, що з часом призводить до зайвої ваги і ожиріння. А постійні стрибки рівня інсуліну, який виробляється у відповідь на надходження в організм глюкози, можуть призвести до виникнення діабету 2-го типу. Саме тому швидкі вуглеводи слід вживати помірно, з тенденцією до зменшення. Дозволяйте дитині їсти солодощі після основного прийому їжі - на десерт. Так вона, по-перше, з'їсть менше солодкого, тому що буде ситтою, по-друге, не відбудеться різкого стрибка інсуліну в крові. Слідкуйте, щоб ваші діти пили якомога менше солодких газованих напоїв, адже зазвичай вміст цукру в таких напоях перевищує денну норму. Також не варто давати дітям пакетовані соки у великій кількості, знову ж таки через великий вміст в них простих вуглеводів. Рекомендована кількість соку - 1 склянка на день.

8. Зменшіть споживання промислово оброблених продуктів.

Це ковбасні вироби, печиво, вафлі, заморожені страви, соуси і багато іншого, де склад продукту займає кілька рядків. У таких виробах зазвичай міститься багато цукру, солі і шкідливих трансжирів. Сіль у невеликій кількості є необхідною для організму. Але доведено, що сучасні люди вживають солі багато, саме тому, що їх раціон в основному складається з оброблених продуктів. Зловживання сіллю може призвести до проблем з нирками, набряків, підвищення тиску. Рекомендована кількість солі для дорослої людина - 5 г (чайна ложка без гірки).

Шкідливим компонентом в промислово оброблених продуктах є трансжири, це рослинні жири, які штучно "наситили" воднем, щоб вони не псувалися, а їжа з їх використанням довше зберігалася. На етикетках вони позначаються як "частково гідрогенізовані жири", "кондитерський жир", "маргарин" та інші. Для людського організму трансжири є "чужорідними об'єктами", він не знає, що з ними робити, тому робить, що може - відкладає на стінках судин у вигляді жирових бляшок. Якщо такі відкладення тривають роками, це може призвести до серцево-судинних захворювань. Тому зменшите в своїй родині вживання промислово оброблених продуктів.

9. Використовуйте корисні рослинні олії: оливкова, кукурудзяна, соняшникова, лляна, кунжутна тощо.

Рослинні олії багаті моно- і поліненасиченими жирними кислотами, які необхідні для будівництва клітин в організмі і регуляції процесів обміну речовин. Вони контролюють роботу "гарного" холестерину і сприяють виведенню «поганого», чим покращують здоров'я серцево-судинної системи. Також ненасичені жирні кислоти необхідні для нормальної роботи мозку, легенів, нервової та імунної систем. Однак вживати рослинні оліїї краще, додаючи їх до готових страв. Корисніше, щоб це були нерафіновані олії холодного віджиму. Якщо ви смажите - вибирайте рафіновану оливкову олію, вершкове, кокосове масло або жир. Намагайтеся менше готувати смажені страви, краще варіть, запікайте, тушкуйте.

10. Будьте прикладом для своїх дітей, адже діти є відображенням батьків.

Якщо ви самі почнете робити кроки в бік здорового харчування, діти обов'язково почнуть вас наслідувати.