Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як гідно жити на пенсії: українцям дали дієву пораду

Для отримання гідної пенсії українцям потрібно скористатися не державною (солідарною) пенсійною системою, а послугами європейських компаній зі страхування. У цьому випадку щомісяця можна відкладати необхідну суму, що зможе забезпечити гідний вихід на пенсію.

Як сказано в матеріалі "Сегодня", саме таку пораду дали українцям юристи. На їхню думку, зараз такі компанії є гідною альтернативою пенсійних фондів.

"У Європейському Союзі страхові компанії займають близько 30% в загальному обсязі акумульованих пенсій. На ринку України також представлені такі європейські компанії, перевагою яких є гарантії збереження і накопичення коштів їх "материнськими" компаніями, які здійснюють свою діяльність за європейськими законами", - пояснив юрист Ігор Чудовський.

За його словами, головною перевагою при накопиченні грошей в таких компаніях стає примноження заощаджень в довгостроковому періоді. Крім цього, у клієнта є можливість вибрати валюту, в якій він буде накопичувати гроші.


"Я вважаю, наявність поліса страхування є безперечною перевагою для кожного, хто замислюється про гідну пенсію. Такого роду пенсійний опціон може дати дійсно істотну підтримку для сімейного бюджету і забезпечити якісний рівень життя після закінчення трудової діяльності; з урахуванням невисоких державних стандартів для людей похилого віку в Україна це дуже актуально", - зауважив Чудовський.

Експерти впевнені, що накопичити на гідну пенсію самостійно цілком можливо, адже розраховувати тільки на мінімалку дуже ризиковано.

"Необхідно пам'ятати про те, що потрібно використовувати різні інструменти, а не зупиняти свій вибір на якомусь окремому. Наприклад, в США до 40% доходів люди відкладають на майбутню пенсію. В Україні цей відсоток значно нижче, але в загальному сімейному бюджеті він повинен досягати (звичайно, в залежності від віку) від 7 до 15% "- підсумувала Ольга Медведчук, член комітету фінансового ринку і питань соціальної відповідальності бізнесу при Торгово-промисловій палаті України.