Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Зрозуміло про страхування: Що таке франшиза?

Ви укладаєте договір страхування у страховій компанії? Пам’ятайте, що умовам договору слід приділити особливу увагу!

Незнайомі терміни завжди відлякують, простіше підписати, аніж уважно читати, сподіваючись на те, що нічого не трапиться чи просто немає часу розбиратися з цим.

На жаль, коли приходить час платити або отримувати відшкодування по страховому випадку, багато з гіркотою розуміють, що потрібно було обирати умови, які б максимально покривали пошкодження.

У випадку автострахування (автоцивілка, КАСКО) нерозуміння зв’язку між вартістю поліса і франшизою, незалежно від ступеня провини в аварії, в майбутньому може призвести до втрати власних коштів.

При підписання договору потрібно враховувати розмір франшизи.

Франшиза у страхуванні – це сума в грошовому або в процентному еквіваленті, яка не виплачується страховою компанією при матеріальній шкоді.

Купуючи поліс з франшизою, страхувальник погоджується зі страховиком відшкодовувати дрібні збитки самостійно.

Слід зазначити, що зазвичай розмір франшизи впливає на вартість страховки: при вищій франшизі поліс дешевший.

Вибираючи розмір франшизи, визначтеся, чи в змозі ви самі усунути невеликі подряпини на машині, або дороге авто вимагає спеціального обслуговування, і дрібні пошкодження повинні виправляти професіонали? У тому випадку, коли невеликі сколи морально не заважають вам пересуватися варто обирати страховий поліс з франшизою в розмірі – 0.5-1% ринкової вартості вашого авто. Якщо розкішна машина обійшлася вам в пристойну суму, логічніше застрахувати її з нульовою або мінімальною франшизою.

Страхування з франшизою діє за принципом, що частину витрат за ремонт бере на себе застрахована особа. Страхувальник сам сплачує невелику суму з власної кишені і, безумовно, зацікавлений, щоб подібних аварійних випадків було менше.

Види франшизи


Існує кілька видів франшизи, зупинимося на найпоширеніших.

Умовна.
Договір, в якому узгоджена франшиза, більша ніж заявлена ​​сума заявлених збитків, відшкодування не передбачене. І навпаки коли збиток перевищує обумовлений розмір франшизи, виплата здійснюється в повному обсязі.

Наприклад: умовами договору передбачена ​​франшиза в 7000 грн, якщо збиток становить менше цієї суми, відновлювати транспортний засіб прийдеться за рахунок власних коштів, якщо витрати складуть більше 7000 грн, страхова компанія зобов’язана компенсувати вам всю суму.

Безумовна.
Передбачений розмір франшизи, незалежно від величини пошкоджень, вираховується із суми відшкодування.

Наприклад: Страхова сумма 200 000 грн. безумовна франшиза становить 5%, (10000 грн). Збиток в аварії оцінили в 60000 грн, отже, ви отримаєте 60000 – 10000 = 50000.

В СК “Рідна” ви можете придбати поліс страхування, обравши розмір франшизи за власним бажанням. Звертайтеся за консультацією до наших фахівців!