Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страхування житла: скільки коштує, які умови та приховані нюанси

Українці почали частіше страхувати своє майно, зокрема від крадіжок, пожеж і затоплень.

Журналісти "Сегодня" з'ясували, скільки це коштує.

Киянка Юлія застрахувала відповідальність перед сусідами, якщо раптом їх затопить.

"Була надзвичайна ситуація в квартирі: у нас забилися труби, і через труби вода пішла в кухню, зіпсувався ламінат і вода просочилася в квартиру знизу. Ми вчасно воду прибрали, прибігли до сусідів, але якби нас не було вдома, була б страшна історія", – розповідає Юлія.
Юлії поліс обійшовся в 600 грн на рік. Він гарантує не тільки відшкодування збитків сусідам, а й захист власного приміщення – від найпоширеніших небезпек. Чим більше ризиків враховано, тим дорожче страховка.

"Найповніший варіант страховки обійдеться в межах 2,5 тис. грн. При цьому буде застрахована квартира від всіх вогневих ризиків, включаючи пожежі і підпал, від затоплення, протиправних дій третіх осіб, механічних пошкоджень і від крадіжки", – пояснює директор з роздрібних продажів страхової компанії Тетяна Пінчук.

Вартість страхування житла від СК "Рідна" залежить від розміру страхової суми (дійсної вартості майна), обраних ризиків, франшизи та терміну страхування.

Страховий тариф  становить від 0,2% від страхової суми.

Наприклад, страховка приміщення, вартістю 100 000 грн., коштуватиме від 200 грн. на рік.

Коли можуть не виплатити

Чесні страховики вчасно здійснюють страхові виплати. Однак, слід уважно читати договір страхування. Наприклад, якщо ви застрахували житло, але одного разу ви забули закрутити кран, або не вимкнули плиту чи праску і цим викликали лихо, страхова може не заплатити ані копійки.

"У страховому договорі це трактується як груба необережність", – говорить Пінчук.

Не буде відшкодування і якщо протягом години-двох ви не повідомили про страховий випадок або не зберегли первинної картини події.

Щоб зрозуміти, в яких випадках відмовлять, слід прочитати не тільки страховий договір, а й так звані "правила страхування" на кілька сторінок. А ще звернути увагу на розмір франшизи – суми, яку доведеться заплатити з власного гаманця в разі настання страхового випадку. І, звичайно ж, поцікавитися, репутацією страховика.

До слова, у США житло страхують майже половина власників квартир, в Європі – третина.