Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водіям на замітку: Чому небезпечно відкривати вікна в авто на високій швидкості

З весняним потеплінням на дорогах все частіше можна бачити автомобілі з відкритими вікнами.

Радіючи теплу і сонцю, багато водіїв не підозрюють, що опускати скло під час інтенсивного руху не варто через декілька причин.

Звичайно, провітрювати салон машини необхідно, але краще при цьому не розганятися і не відкривати усі вікна відразу. На великих швидкостях у автомобіля з опущеними стеклами збільшується опір повітря і порушується аеродинаміка, пише онлайн-ресурс ТвояМашина.

Отже двигуну потрібен додатковий ресурс, що призводить до підвищених витрат пального. Тому заощадити таким чином на роботі кондиціонера не вдасться.

До того ж при швидкій їзді з відкритими вікнами в салоні з’являється неприємний шум, який створює дискомфорт і відволікає водія.

Не рекомендується відкривати вікна під час роботи кондиціонера. В такому випадку з салону буде йти холодне повітря, а тепле, навпаки – прибувати ззовні. У свою чергу, кліматична система, підтримуючи встановлений температурний режим, буде працювати на грані своїх можливостей.

Крім того, разом з теплим повітрям через відкриті вікна в салон потрапляють вихлопні гази, якими наповнюються ваші легені. У зв’язку з цим, простоюючи в заторі, краще позакривати усі вікна й увімкнути режим рециркуляції.

Не варто також забувати, що на великій швидкості через відкриті вікна в автомобіля потрапляє величезна кількість пилу. Це дорого обійдеться власникам машин зі світлою оббивкою салону. Бруд щільним шаром покриває пластикові панелі навіть при короткочасній їзді з опущеними вікнами. Також він накопичується у важкодоступних місцях.

Також не варто забувати, що протяги нерідко провокують у водія і пасажирів нежить та застуду, тому перш ніж провітрювати салон на швидкості, добре подумайте.