Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Кому можна їздити без поліса ОСАЦВ?

Пропонуємо ознайомитися з переліком груп водіїв, яким дозволено управління автотранспортом без страховки ОСАЦВ.

Також можна дізнатися, хто може оформити поліс "автоцивілки" зі знижкою 50%.

Поліс страхування автоцивільної відповідальності є обов'язковим при управлінні ТЗ, але відповідно до Закону України №1961-15 від нього звільняються такі категорії автовласників:

- інваліди I групи;
- ветерани та інваліди війни;
- особи, що керують автомобілем інваліда I групи в його присутності.

Відповідно до ст.13 Закону України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, учасники бойових дій, які особисто керують належними їм транспортними засобами, звільняються від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України.

Відшкодування збитків від дорожньо-транспортної пригоди, винуватцями якої є зазначені особи, проводить Моторне транспортне страхове бюро України.

Тобто, учасникам бойових дій, які особисто керують належним їм транспортном оформлявати звичний поліс автоцивілки не обов’язково – транспортний засіб та здоров’я автоматично застраховані державою. Під “транспортними засобами, які належать учасникам бойових дій” слід розуміти такі наземні транспортні засоби, якими зазначені особи володіють як на праві власності, так і на будь-якій іншій правовій підставі.

Таким водіям не потрібна жодна додаткова реєстрація. Необхідно лише, перебуваючи за кермом, мати при собі посвідчення учасника бойових дій. Для взаємного інформування учасників дорожнього руху в разі ДТП доцільно мати заздалегідь підготовлені 2–3 ксерокопії посвідчення.

Також треба розуміти, що якщо за кермом автомобіля, зареєстрованого на учасника бойових дій, перебуває інший водій, то пільга не діє. Тобто у випадку, якщо учасник бойових дій на законних підставах дозволяє керувати власним авто дружині, дорослим дітям або родичу, необхідно обов’язково купувати поліс ОСЦПВ ВНТЗ

Якщо ви не належите до будь-якої з перерахованих вище категорій, то згідно із законом, не маєте права керувати автотранспортом без поліса ОСАЦВ.

50% вартості полісу сплачують:

- пенсіонери;
- інваліди ІІ групи;
- особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесена до I або II категорії;

Пільга діє за умови особистого володінням і керуванням транспортним засобом, об'єм двигуна якого до 2 500 сантиметрів кубічних включно.

Іншу автомобільну страховку, КАСКО, можна купувати за власним бажанням.

Відзначимо, помилковою є думка, що на новій машині дозволено тимчасово їздити без страховки. Якщо у водія немає ОСАГО, то перша ж зупинка автомобіля патрульним поліцейським, навіть просто під час виїзду з автосалону, спричинить накладення адміністративного штрафу.