Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як поліція буде перевіряти валідність е-полісів?

Поліцейські під час здійснення контролю за дотриманням правил дорожнього руху будуть використовувати Інфопортал Національної України і базу МТСБУ для перевірки дійсності договорів внутрішнього (ОСАГО) або міжнародного ( «зелена карта») обов'язкового страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Про це йдеться в офіційній відповіді Департаменту патрульної поліції на запит агентства «Інтерфакс-Україна» про готовність співробітників поліції до введення в Україні електронного поліса ОСАЦВ.

В офіційній відповіді, зокрема підкреслюється, що згідно з ч. 1 ст. 126 Кодексу України про адміністративні порушення, керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія певної категорії, реєстраційний документ на транспортний засіб, а також поліс (договіп) ОСЦПВ тягне за собою накладення штрафу в розмірі 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також наголошується, що згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг від 31 серпня 2017 року, з 7 лютого 2017 року договори ОСАЦВ можуть бути в електронній формі.

У відповіді Департаменту патрульної поліції підкреслюється, що у взаємодії з відповідними органами державної влади, проводиться робота по внесенню зміну до відповідних нормативно-правові акти, які регламентують правовідносини в цій сфері.

Як повідомив Член Нацкомфінпослуг Денис Ястреб, в даний час робочі групи, до яких входять представники Нацполіціі та Нацкомфінпослуг, розробили зміни до Правил дорожнього руху.

 

«Там будуть вказані два види полісів: електронний і звичайний. Також буде вказано, що наявність поліса може перевірятися шляхом пред'явлення його на паперовому або електронному носії, або підтвердженням з Централізованої бази даних (МТСБУ). Правила дорожнього руху затверджує Кабінет міністрів. Підготовкою змін займається поліція, але вже текстівки є», - зазначив він.

За його словами, Нацполіція впровадила у себе нову систему перевірки, в тому числі за допомогою ЦБД Моторного бюро.

«На самому початку було кілька штрафів, коли ще не розібралися, що це таке. Зараз поліція в тестовому режимі перевіряє дійсність полісів, в тому числі і через ЦБД. Випадки штрафів напевно можливі, але не через те, що поліція проти електронного поліса, а в зв'язку з тим, що не до кінця отримали інструкції, як перевіряти. Поліція досить лояльно поставилася до цих речей», - підкреслив член Нацкомфінпослуг.