Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Накопичувальна пенсійна система повинна бути недержавною

Міністр соціальної політики України Андрій Рева вважає, що накопичувальна загальнообов'язкова пенсійна система повинна бути недержавною, а внески в неї повинні платити працівники, а не роботодавці.

"У законі передбачено, що загальнообов'язкова державна пенсійна система повинна бути державною. Якщо залишається норма цього закону, то люди, які повинні платити внески, вони повинні потрапляти в цей державний накопичувальний фонд, хоча багато експертів і народних депутатів, і особисто я вважаю, що це повинні бути недержавні фонди", - сказав Рева в ході круглого столу в Києві.


Він підкреслив, що накопичувальна система повинні бути обов'язковою, однак громадянин повинен сам обирати недержавний пенсійний фонд.

Міністр зазначив, що солідарна пенсійна система є питанням соціального забезпечення, а накопичувальна пенсійна система залежить від фінансових можливостей, оскільки акумульовані в ній кошти необхідно вигідно вкладати. "Якщо це будуть недержавні фонди, виникає питання, хто повинен платити. Сьогодні в солідарну систему роботодавець платить ЄСВ (єдиний соціальний внесок). Якщо ми говоримо про накопичення, то я думаю - хоча тут можуть бути різні думки - що повинен платити сам працівник, зі свого заробітку, тому що це його кошти, які він повинен накопичити" - зазначив Рева.

Міністр наголосив, що це його особиста думка, а остаточний варіант моделі накопичувальної пенсійної системи буде представлений у відповідному законопроекті.

 

За матеріалами: Форіншурер