Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Європейський досвід: як працює медичне страхування у Німеччині

У Німеччині всі затрати на лікування покриває медична страховка, тут вона обов’язкова.

Тарифи є різні, але послуги для всіх однакові. Невелика різниця може бути у розміщенні. Інша відмінність – за кожним закріплений штатний чи головний лікар.

Якщо страховий поліс від державної компанії, то щомісяця із зарплати працівника йде 15% на медстраховку, половину з яких платить роботодавець.

У приватних компаніях поліс дешевший. Житель Гамбурга Олександр каже, що віддає 250 євро на місяць. Така страховка покриває усе, що понад 600 Євро. За 10 років, що він застрахований у цій приватній фірмі, жодного разу не був у лікаря. За те, що кошти не витрачаються,  кожен рік Олександр отримує премію в 500 Євро.

"Чим більше покриття має страхова карта, тим здоровішим почувається застрахований. В цілому німці – досить здорова нація. На страховому ринку діють понад 100 приватних компаній. Кожна намагається запропонувати кращі послуги. Така конкуренція забезпечує якість послуг", – каже Волкер Картен, завідувач кафедри страхування університету Гамбурга.

В Україні поки всього близько 10 компаній оформляють медичні страховки. Добровільні поліси мають лише 5% українців. На рік він обходиться до 50-ти тисяч гривень. І покриває лише аналізи, консультації лікарів, пологи, раптову госпіталізацію та медикаменти. І то не всі.

Добровільне медичне страхування в Україні переважно не покриває витрати на зубне протезування, онколгію, трансплантацію чи спадкові хвороби. До того ж, більшість страховок не розрахована на старше покоління. Або це набагато дорожче обходиться.

Аби запровадити медичне страхування в Україні необхідні чіткі правила, кажуть фахівці. У нас досі немає методики обрахунку тарифів, а також обсягу безоплатної медичної допомоги, на яку можуть розраховувати застраховані. Тож ринок нині залишається неконтрольованим ні державою, ні власне страховиками.

Нагадаємо, згідно обіцянок влади, перехід на страхову медицину в Україні триватиме впродовж 3 років.

Вже незабаром українці зможуть самостійно обирати сімейного лікаря і педіатра для своїх дітей та підписувати з ним прямі угоди з прописаним обсягом послуг, гарантованих і оплачених державою.

За матеріалами: ICTV