Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Стало відомо, скільки авто на іноземних номерах мають страховку

Українські страховики з січня по серпень 2017 року уклали договори ОСАЦВ по більш ніж 155 тис. автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, заявили в МТСБУ.

За оцінками Бюро, поліси "автоцивілки" в Україні мають близько 25% автомобілів з іноземними номерами.

У МТСБУ також повідомили, що автомобілі з іноземними номерами, як правило, перетинають держкордон, не порушуючи закону, маючи поліс "Зелена карта", термін дії якого становить два тижні.

 

У разі, якщо вони знаходяться в Україні понад цей термін, вони повинні отримувати українські поліси ОСАГО для автомобілів з іноземною реєстрацією, основна відмінність якого від чинного для автомобілів з українською реєстрацією - коефіцієнт, що застосовується при розрахунку його вартості. Ціна на такий поліс може бути трохи нижчою, ніж для машин, зареєстрованих у Києві, але вищою, ніж для автомобілів, які їздять дорогами не великих міст.

Таким чином, проблем для придбання поліса відповідальності перед третіми особами в разі ДТП для власників таких автомобілів немає. А ось при отриманні відшкодування в разі аварії вони можуть виникнути, оскільки виплата здійснюється тільки власнику автомобіля, який видав довіреність.


Для самостійного отримання виплати українським водієм таких машин у довіреності на право керування автомобілем має бути прописано, що він має право отримувати страхові відшкодування та іншу компенсаці. за шкоду, заподіяну транспортному засобу.

За даними МТСБУ, з початку 2017 року водії іноземних авто стали винуватцями 1089 ДТП, тобто саме така кількість водіїв звернулися до страхових компаній за отриманням відшкодування. При цьому, за даними Департаменту патрульної поліції, за перше півріччя 2017 року Україні відбулося 4,5 тис. ДТП за участю водіїв транспортних засобів з іноземною реєстрацією. В цілому в Україні за цей час сталося понад 76 тис. аварій.

Як повідомляється на сайті Державної фіскальної служби, в 2015 році з ввезених 549,6 тис. автомобілів не було вивезено 21,5 тис. При цьому більшість (472,3 тис.) перетнули кордон у режимі тимчасового ввезення. У 2016 році з ввезених в Україну 712,6 тис. автомобілів з іноземними номерами не виїхали 54,2 тис. автомобілів, в тому числі з порушенням терміну в країні перебуває понад 32 тис. транспортних засобів.

УКРІНФОРМ констатує, що з початку поточного року і за станом на 4 вересня через ввезених в країну в режимі транзиту 111,9 тис. автомобілів і ще 380,6 тис. - у режимі тимчасового ввезення не виїхало майже 72,3 тис. автомобілів.