Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Безвіз вже скоро: Яку туристичну страховку взяти у подорож

Наближення сезону відпусток сколихнуло попит на туристичні послуги. Українців надихає і долар, що дешевшає, і наближення дати довгоочікуваного безвіза з ЄС - 11 червня.

Пожвавішав і ринок туристичного страхування - компанії стабільно нарощують продажі. Яку страховку купувати, вирушаючи в подорож, і як заощадити на полісі?

«За нашими оцінками, туристичний ринок України після різкого падіння в 2014-2015 роках, почав відновлюватися. У минулому році він показав зростання на 20%. Слідом за ним ріс ринок туристичного страхування (страхування медичних витрат). Він збільшився на 37% в порівнянні з 2015 роком», - розповідає голова правління однієї з СК Мирослав Бойчин. За його словами, українці стали заздалегідь планувати поїздки і бронювати тури. Це позитивна тенденція. «На 2017 рік ми прогнозуємо зростання туристичного страхування на 25-30%», - говорить Бойчин.

Нотку песимізму в настрій страховиків привносить прийдешній «безвіз». Фінансисти побоюються, що тепер мандрівники, вирушаючи до Старого Світу, стануть рідше купувати страховки. Раніше візові центри вимагали страхування туристів в обов'язковому порядку. Поліс для виїжджаючих входив в стандартний пакет документів. Тепер перевіряти наявність страховки ніхто не буде. А, отже, є ймовірність, що мандрівники почнуть економити.

Страховики вважають, що може бути два варіанти розвитку подій. Перший - зростання попиту на страхування виїжджаючих. Туристів стане більше, а, значить, більше людей буде замислюватися про покупку поліса. Другий варіант - падіння попиту. Після впровадження «безвіза» вимоги про обов'язковість страховки вже не буде.

Економія в цьому питанні може занадто дорого коштувати мандрівникам. Ціни на медпослуги в країнах Європи дуже високі. Якщо трапиться щось серйозне, оплата перебування в стаціонарі може вилитися в цілий статок.

Ціна залежить від курсу

Ціна страхового поліса залежить від розміру страхової суми (тобто максимальної суми, яку зобов'язаний виплатити страховик, якщо з мандрівником щось трапиться) і його наповнення. Для економних туристів підійде мінімальний набір ризиків - медичні витрати (амбулаторне лікування, стаціонар і «швидка допомога») і нещасний випадок. Але можна застрахуватися і від інших неприємностей. Наприклад, затримки або скасування рейсу, втрати багажу або документів і т.д. Така «розширена» страховка, зрозуміло, буде коштувати дорожче.

Страхові суми фіксуються в умовних одиницях - доларах або євро. Змінюються вони рідко. Для Туреччини і Єгипту, наприклад, це не менше $ 15 000 (при бажанні можна і більше, але поліс буде дорожче). Для країн Шенгенської зони - не менше 30 000 євро, для США - не менше $ 50 000.

Вартість поліса (страховий платіж) також прив'язана до курсу долара або євро. Відповідно, на неї впливають будь-які коливання курсу. З цієї причини в 2016 році туристичні поліси трохи подорожчали - на 10-12%.

На вартість поліса також впливає вік туриста, вартість медичних послуг в тій чи іншій країні, а також частота настання страхових подій. Наприклад, найбільш бюджетний тариф на сьогодні - при відвідуванні Європи. Найдорожчий - для країн континентів Америки. Чим старше турист, тим більше буде розмір страхової премії.

Для прикладу: орієнтовна ціна стандартного туристичного поліса для одного дорослого людини у віці від 17-ти до 59-ти років в країни Європи на 10 днів складе 3,40 євро, в країни Африки і Азії (крім Японії) - 6,80 євро; в США (з покриттям $ 50 тис.) - $ 16,80.

Страхова компанія "Рідна" пропонує придбати поліс туристичного страхування.

Вартість полісу для поїздки у країну Європи на 7 днів – від 99 грн.

Вартість полісу для поїздки у Туреччину чи Єгипет на 14 днів – від 160 грн.

Вартість полісу для поїздки у США, Канаду, Японію на 14 днів – від 489 грн.

Економити не варто

Найчастіше туристи купують недорогі стандартні поліси. Їм важливо, щоб страхова компанія взяла на себе оплату амбулаторного та стаціонарного лікування за кордоном, екстреної стоматологічної допомоги, а також компенсацію витрат на медикаменти. Також туристи часто хочуть включити в договір затримку авіарейсу або втрату багажу.

Окрема категорія - це поліси, які включають ризики, пов'язані з активним відпочинком. Якщо турист планує, наприклад, кататися на водних лижах, мотоциклах, квадроциклах, займатися дайвінгом, брати участь в змаганнях з пляжного волейболу, футболу чи займатися іншими видами активності з підвищеним ризиком, він повинен попередити страхову компанію. Вона передбачить в полісі відповідну опцію, але тариф вже буде вищим.

Інакше можна опинитися в досить неприємної ситуації. Якщо, наприклад, під час матчу з пляжного волейболу, застрахований підверне ногу, страховик цілком може відмовитися оплачувати лікування.

Зробити страховку дешевшою можна за рахунок франшизи (це сума, в межах якої мандрівник оплачує лікування самостійно). Деякі страховики встановлюють її в діапазоні 100-150 доларів (або євро). Раніше в більшості випадків поліси з франшизою продавали для країн зі спрощеним в'їздом - Єгипту, Туреччини тощо. Посольства країн Шенгену такі страховки не брали. Після вступу в силу безвіза, ситуація може змінитися. «Якість» полісів ніхто перевіряти не буде. Тому є ризик, що туристи почнуть купувати найдешевші договори з високою франшизою.

Але купуючи такий поліс, клієнт повинен розуміти, що частину витрат він буде нести самостійно.

Страховики стверджують, що з року в рік виплати зі страхування виїжджаючих за кордон ростуть. «Збитковість (співвідношення платежів і виплат) в цілому по ринку становить близько 31,1%.

Страхові події СК ділять на два типи. Перший - дрібні страхові випадки, виплати по яких невеликі. Зазвичай вони характерні для країн масового туризму - Єгипет, Туреччина, Болгарія і т.д. Другий - серйозні випадки, коли компаніям доводиться оплачувати збитки фактично на всю страхову суму. Такі страхові події часто пов'язані з трагічними обставинами. Це, наприклад, укуси змій, гострі стани, важкі травми, смерть застрахованих з різних причин. З точки зору кількості збитків лідирують курортні країни. А ось за розміром виплат першість однозначно належить країнам Азії та США.

Наприклад, операція на хребті, проведена в Андоррі, може коштувати близько 15 тис євро (разом з евакуацією туриста на батьківщину). А «безневинна» на перший погляд операція по усуненню абсцесу, викликаного проблемним зубом, в США може обійтися до $ 30 тис.