Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страхові компанії в Україні намагаються "урізати" вартість КАСКО

Щоб заманити водіїв і збільшити продажі полісів КАСКО, українські страховики почали вигадувати нові способи здешевлення автостраховок. Зокрема, дедалі популярнішими стають партнерські програми з автодилерами та знижки для певних авто, пише UBR.

"Тарифи на окремі марки і моделі автомобілів можуть знижуватися на 20%", - повідомив прес-секретар страхової компанії Олександр Мельничук.

Другий спосіб поки не такий популярний, і тільки в цьому році почне активно впроваджуватися компаніями. Його назвали "розумним страхуванням": знижений тариф на КАСКО надається після аналізу водіння. Причому, страховики відштовхуються не від інформації про аварійність, а від даних про манеру їзди. Вони ставлять на авто пристрій стеження (жучок), який збирає відомості про середню швидкість руху, яку обирає водій, про його маневри, час використання машини та інше. І після аналізу всієї цієї інформації, страхова компанія розраховує індивідуальний тариф. Для людей, які звикли до спокійного водіння, які не люблять ризикувати зайвий раз, він встановлюється нижче середнього рівня.

Страховики відзначають, що сьогодні 2 - 3 компанії можуть собі дозволити фінансові та інтелектуальні інвестиції в такі проекти. Але в перспективі страхові продукти на основі телематичних пристроїв у нас стануть нормою.

Очікується, що вже через пару трійку років "розумними" жучками буде обладнання не менше 25% автомобілів, і їх власники зможуть претендувати на знижки.

Тарифні ігри

Поки ж середній тариф КАСКО для нових авто з салону знаходиться в рамках 3,5 - 5% вартості машини. Власники автомобілів з пробігом у віці до чотирьох років викладають страховикам до 5 - 7%, а власники старіших машин - взагалі до 8 - 9%.

Базовий тариф страхування КАСКО для легкових автомобілів у Страховій компанії "Рідна" - 5,5%.

Тариф може  трохи збільшитися  (до + 1,5%) , якщо клієнт захоче застрахувати старий автомобіль на умовах, як новий, або  зменшитися (до -1,5%) , якщо погодиться підвищити франшизи

Щоб утримати клієнтів, СК дають знижки тим, хто продовжує свої страховки, після закінчення термінів договорів КАСКО. І пропонують звичні для автомобілістів бонуси. Такі, наприклад, як безкоштовна евакуації авто при поломці або аварії, заміна колеса, підвезення палива і навіть консультації лікаря або послуги консьєржа.

Втім, навіть з урахуванням всіх цих знижок, далеко не кожен водій може витратитися на КАСКО, особливо, якщо у нього не дешевий автомобіль. Адже для машини середнього класу вартість страховки може досягати 20 - 30 тис. грн.

Щоб її знизити, водіям пропонують взяти більше відповідальності на себе чи погодитися на франшизи побільше.

Щоб умовити клієнтів, їм нагадують про економію, яка навіть при мінімальних аварійних франшизах може давати до 20 - 30% знижки. Втім, якою б приємною була знижка на поліс, не можна забувати про ризики, і про те, що в разі аварій або викрадень доведеться виплачувати чималі суми зі своєї кишені. Адже саме тому страховики і погоджуються на здешевлення полісів - тому що самі менше виплатять згодом.

"Оптимальний варіант - 0,5% франшизи за ушкодження авто і 5% при викраденні. Тоді, за застрахований автомобіль, наприклад, оцінений в 100 тис. грн, при будь-якому ДТП водій сам оплатить 500 грн. Це невелика сума, особливо коли машина отримала значні пошкодження і збиток становить десятки або сотні тисяч гривень.

Ще до 10 - 20% можна економити на КАСКО, обираючи неповний набір ризиків. Наприклад, водіям з гаражами не варто платити за ризик викрадення машини з будь-якого місця.

Втім, люди не часто користуються такими можливостями, і намагаються підстрахуватися на будь-який випадок. Коли людина витрачає великі суми на поліс, то бажає отримати повний захист.

До того ж дуже популярною стала розстрочка при оплаті КАСКО: його можна оплачувати раз на півріччя, поквартально, а в деяких випадках навіть помісячно. Правда, це вже буде дорожче. Страховики не люблять чекати своїх грошей, тому впровадили принцип - чим довше виплачується вартість поліса, тим він дорожчий. Ціна питання може досягати 5 - 8%.

СК "Рідна" пропонує КАСКО у розстрочку без додоткових відсотків. Клієнт платить виключно вартість полісу, навіть якщо оплачує частинами раз на місяць.

Страхувати або не страхувати

Втім, ціна - не єдина проблема для покупців КАСКО. Не менше їх хвилює й інша складність - з виплатами. Адже українські страховики так і не позбулися своїх старих гріхів: затягування термінів виплат і заниження вартості ремонтів. Лише деякі великі компанії укладаються по виплатах в 16 - 30 днів. Особливо по машинах в середній ціновій категорії (вартістю до 30 - 40 тис. доларів США) і елітних авто, де будь-яка поломка обходиться в великі суми.

До того ж багато СК, щоб уникнути судів з клієнтами, прописали в своїх договорах право на відстрочку у виплаті. Вона може досягати 60 - 90 днів.

При цьому страхові компанії продовжують додавати у свої договори КАСКО списки страхових винятків. У них входять не тільки водіння у нетверезому стані або затримка чергового платежу по страховці, але і порушення ПДР. Якщо раніше фінансисти чіплялися до очевидних речей (як наприклад, перетин подвійної суцільної лінії на дорозі), то тепер стали карати людей за порушення правил проїзду перехрестя і порушення швидкісного режиму. Тому водії не перестають замислюватися про необхідність покупок полісів у компаній, які не оплачують їх помилки.

СК "Рідна" чесно і вчасно виплачує страхове відшкодування клієнтам. Термін врегулювання - від 1 дня.

Купуйте поліс автострахування в надійній страховій компанії "Рідна"!