Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні пропонують ввести обов'язкове страхування журналістів

Міністерство інформаційної політики України має намір ініціювати законодавче врегулювання обов'язкового страхування журналістів.

"З огляду на кричущі для сучасного світу випадки безкарності та піклуючись про безпеку журналістів, незабаром Мінінформполітики ініціює зміни до законодавства в частині страхування. Тему піднімемо це питання разом з Радою Європи та Національною спілкою журналістів України, медійниками і страховими компаніями", - цитує міністра інформаційної політики Юрія Стеця прес-служба відомства.

Таким чином, Мінінформполітики планує через законодавче врегулювання обов'язкового страхування дати додаткові гарантії у професійній діяльності журналістів.

Як писав Форіншурер, питання страхування журналістів, особливо працюючих в зонах військових і цивільний конфліктів, так званих "гарячих точках", з року в рік залишається "гарячим" і болючим.

В Україні один із страховиків вже почав укладати договори страхування журналістів в зоні АТО в рамках програми Міністерства оборони України та Міністерства інформаційної політики України "Embedded journalists". За час дії програми страховий захист отримали багато представників українських ЗМІ та навіть закордонних інформаційних агентств. Мінімальна страхова сума - 100 тис. грн.

Раніше, вітчизняні страховики точково запускали лімітовані програми страхування журналістів, але це носило більше іміджевий характер.

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) зафіксувала не менше 2297 випадків загибелі співробітників ЗМІ в період з 1990 по 2015 рік. За даними організації "Репортери без кордонів", в 2016 році відбулося 74 випадки загибелі журналістів, в 2015 - 110, а всього з 2005 року - 861.

Тому зарубіжні страховики працюють спільно з IFJ над впровадженням нової програми страхування для всіх співробітників ЗМІ, яка буде забезпечувати страховий захист для членів всіх підрозділів IFJ, які працюють за завданнями редакцій в будь-якому регіоні світу, включаючи зони військових конфліктів. Кожен такий страховий поліс буде забезпечувати страхове покриття ризиків смерті від нещасного випадку, втрати працездатності, покриття витрат внаслідок нещасних випадків, екстреної евакуації в разі хвороби і репатріацію тіла з будь-якої точки світу в ту країну, де проживає або проживав застрахований журналіст.

За матеріалами: Форіншурер